неділя, 15 серпня 2021 19:55

Помер легендарний німецький футболіст Герд Мюллер

Помер легендарний німецький футболіст Герд Мюллер
Легендарний футболіст забив 566 голів у 607 поєдинках. Фото: Reuters

У віці 75 років помер легендарний німецький футболіст, колишній нападник ФК Баварія та збірної Німеччини Герд Мюллер.

У Мюллера була хвороба Альцгеймера, про що в 2015 році офіційно заявили у клубі. Про це повідомляє ФК Баварія Мюнхен.

"Сьогодні сумний і чорний день для Баварії і всіх її вболівальників. Герд Мюллер був одним із найвеличніших нападників з усіх, які колись грали, а також прекрасною людиною, особистістю світового футболу. Ми поділяємо глибоку скорботу з його дружиною Уші і його сім'єю. Без Герда Мюллера Баварія не була би клубом, який ми всі любимо сьогодні. Його ім'я і пам'ять про нього житимуть вічно", — сказав президент мюнхенського клубу Герберт Гайнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер ексгравець київського "Динамо"

Легендарний футболіст забив 566 голів у 607 поєдинках, із яких 365 — у Бундеслізі, що стало безпрецедентним рекордом.

За збірну Німеччини Герд зіграв 62 матчі, у яких відзначився 68 разів. Протягом кар'єри він виграв чемпіонат світу-1974, забивши переможний гол у фіналі проти Нідерландів, Євро-1972 та тричі став переможцем Кубка європейських чемпіонів.

Після завершення кар'єри Мюллер тривалий час працював у ФК Баварія як тренер молодіжної команди.

19 липня внаслідок страшної ДТП загинув український футболіст 31-річний Ігор Цимбалістий. Трагедія сталася в місті Бурштин Івано-Франківської області. Цимбалістий виступав в обласних футбольних та футзальних турнірах. Грав за професійні команди "Енергетик" з Бурштина та "Єдність" з Плисок. Остання його команда - "Прикарпаття-Тепловик" з Івано-Франківська.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний німецький футболіст Герд Мюллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі