середа, 11 листопада 2020 11:02

Поляки назвали 5 найкращих матчів команди Шевченка

Поляки назвали 5 найкращих матчів команди Шевченка
Ворстаннє Україна перемагала Польщу в Харкові в 2013 році. Фото sport-xl.net, ekstraklasa.net

Польське видання "Пілка ножна" перед товариським матчем збірних Польщі й України назвало 5 найкращих матчів команди тренера Андрія Шевченка.

5. Португалія - ​​Україна 0:0 (кваліфікація Євро-2020)

Українці розпочали кваліфікацію чемпіонату Європи з найскладнішого з можливих матчів - зіграли на виїзді з володарями титулу. Команду Шевченка, обрану на третє місце в жеребкуванні кинули на пожирання у сутичці з Португалією, до якої Кріштіану Роналду повертався після кількох місяців перерви. Тим часом в українського тренера виникла ідея для цього протистояння, і постарілий воротар Андрій П'ятов зіграв один із найкращих матчів у своїй кар'єрі. Точка відліку, взята з Лісабона, стала наріжним каменем успіху України в кваліфікації.

4. Україна - Сербія 5:0 (кваліфікація Євро-2020)

Господарі зіграли концерт у Львові. Українська команда розгромила Сербію, фактично вибивши із голів сербів мрії про пряме потрапляння в Євро. Тріо у складі: Євген Конопланка, Роман Яремчук і Віктор Циганков зіграло головну роль. Вони забили всі голи. Після цієї перемоги Україна стала переростати в головного суперника Португалії в групі.


3. Україна - Швейцарія 2:1 (Ліга націй)

У вищому дивізіоні Ліги націй українці мали бути основними постачальниками. Хто б міг подумати, що після чотирьох раундів вони зможуть реально подумати про те, щоб зайняти перше місце в групі? Команда Шевченка підтвердила, що чудові результати в кваліфікаційних раундах чемпіонату Європи не були тимчасовим піком форми - вони розпочали турнір тріумфом над Швейцарією.

2. Україна - Португалія 2:1 (кваліфікація Євро-2020)

Цією зустріччю українці надіслали сигнал всій Європі: ми справді сильні. Господарям в Києві потрібна була нічия, щоб забезпечити собі перше місце в групі. Однак вони вирішили зіграти за повний банк - за 27 хв. вели 2:0. Команда Шевченка в черговий раз відмінно представила себе в обороні, чемпіони континенту могли дозволити собі гол Роналду лише після спірного пенальті. Навіть необхідність відбиватися майже 20 хв. після червоної картки Тараса Степаненка не завадила Україні досягти успіху.

1. Україна - Іспанія 1: 0 (Ліга націй)

Останній матч збірної України перед приїздом до Хожува. Після трьох поразок поспіль (у тому числі болючої 1:7 з Францією) ніхто не чекав чудес від цієї команди. Тим більше, що українська збірна була знищена травмами та коронавірусними інфекціями. І все ж на Олімпійському стадіоні сталося нечуване. Команда, в якій 18-річний Ілля Забарний опинився в центрі оборони, перемогла велику Іспанію. До їх візиту до Києва "Фурія Роха" не знала гіркоти поразок у 15 іграх поспіль", – пише "Пілка ножна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів, кому дасть зіграти з Польщею

Матч Польща - Україна відбудеться сьогодні в Хожуві. Початок - о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Поляки назвали 5 найкращих матчів команди Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі