пʼятниця, 03 липня 2009 13:57

Платіні і "Реал" влаштували словесну перепалку

Платіні і "Реал" влаштували словесну перепалку

Президент УЄФА Мішель Платіні сказав своє "фе", щодо трансферної політики мадридського "Реала", який в це міжсезоння "зірвав" футбольний ринок нечуваними витратами на трансфери гравців.

"Я вважаю, що все це не зовсім нормально. Мені це не подобається", - заявив глава європейського футболу.

За декілька тижнів "Реал" витратив на нових футболістів більше 200 мільйонів євро, попутно встановивши новий трансферний рекорд, виклавши 94 мільйони за португальця Кріштіану Роналду.

Серед інших серйозних придбань мадридців виявився бразилець Кака (65 мільйонів), француз Карім Бензема (35 млн) та іспанець Рауль Альбіоль (15 млн).

"Я не розумію, як можна заплатити 90 мільйонів євро за футболіста. Мене це дратує", - не став приховувати чемпіон Європи-84.

Президент УЄФА зізнався, що у його організації немає достатньої влади для того, щоб обмежити витрати футбольних клубів.

"Можу тільки повторити: що я можу зробити, якщо у клубів є для цього гроші?" - задався питанням найкращий футболіст світу 1984 і 1985 рр.

"Я згадую трансфер (Дієго) Марадони з "Барселони" в "Наполі" (у 1984 році). Думаю, його перехід був еквівалентний 6,5 мільйонам євро, але це вже здавалося непристойним", - додав француз.

Платіні не став приховувати, що має намір найближчими роками добитися введення в європейському футболі стелі зарплат.

"Ми працюємо над цим, але потрібно трохи часу. Два або три роки", - підкреслив він.

"Це питання обговорюватиметься в серпні в Монако на засіданні стратегічної ради (у який входять ліги і клуби). Остаточне рішення буде ухвалене у вересні-жовтні на виконкомі УЄФА", - повідомив Платіні.

Спортивний директор "Реала" Хорхе Вальдано відповів на скаргу президента УЄФА.

"Мадридський "Реал" - це найбагатший клуб у світі часткового і тому, що ми купуємо гравців високого класу. Наша бізнес-політика довела свою успішність вже давно. У нас команда, яка не може прагнути до чогось середнього. Бути ж лідерами неможливо без найкращих футболістів планети", - підкреслив Вальдано.

За матеріалами Турнир, Lequipe

Зараз ви читаєте новину «Платіні і "Реал" влаштували словесну перепалку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі