вівторок, 04 серпня 2009 12:46

Перемога над "Тімішоарою" збагатить "Шахтар" на 2 млн євро

Перемога над "Тімішоарою" збагатить "Шахтар" на 2 млн євро

Поки що за неофіційною інформацією, з цього сезону УЄФА збільшує суми фіксованих виплат за участь в Лізі чемпіонів і Лізі Європи. Це стосується спортивних результатів команд. Не варто забувати, що значні кошти клуби (в основному з ТОП-5) отримують від УЄФА вже після закінчення турніру, коли підраховуються доходи від маркетингової діяльності.

Отже, вже зараз можна говорити, що київське "Динамо" отримає 7,1 мільйона євро, раніше було 5,4 (3 мільйони за попадання в груповий етап і по 400 тисяч за кожен матч).

Цікаво, що тільки за участь в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів кожна команда отримає по 130 тисяч євро, а ось вихід в плей-офф раунд збагатить команду вже на 2.1 мільйона! Серйозна додаткова мотивація. У разі попадання в груповий турнір Ліги чемпіонів додайте ще 7.1 мільйона євро.

Нагадаємо, що перший матч в Донецьку між "Шахтарем" і "Тімішоарою" закінчився внічию - 2:2.

Дуже сильно виросли виплати за попадання в груповий етап Ліги Європи. Якщо раніше команда отримувала "символічні" 70 тисяч, то тепер це мільйон євро! Є за що поборотися донецькому "Металургові", харківському "Металістові" і полтавській "Ворсклі".

За інформацією авторитетного видання "Гадзетто делло спорт" - ці суми офіційно УЄФА оголосить 28 серпня в Монте-Карло під час жеребкування групових турнірів Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

За матеріалами "Террикон"

Зараз ви читаєте новину «Перемога над "Тімішоарою" збагатить "Шахтар" на 2 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі