вівторок, 22 серпня 2017 20:09

Павелко згадав про Кеннеді, коментуючи рішення ФФУ по Маріуполю

Павелко згадав про Кеннеді, коментуючи рішення ФФУ по Маріуполю
Павелко: "Наша цель - не наказывать клубы техническими поражениями и не применять санкции". Фото: Павел Кубанов, ФФУ

Виконком Федерації футболу України (ФФУ) розглянув питання проведення матчів української Прем'єр-ліги в Маріуполі. Було вирішено підтримати рішення комітету зі стадіонів та безпеки проведення змагань проводити поєдинки в цьому місті в сезоні 2017/2018. З 30 учасників засідання виконкому 28 проголосували "за", 2 - "проти".

Результат засідання виконкому з даного питання прокоментував на брифінгу президент ФФУ Андрій Павелко.

"Була хороша дискусія, висловлені різні точки зору. Дуже важливо, щоб мир був не тільки в будинках і на полях, але й у кабінетах, спілкуванні між клубами. Наша мета - не карати клуби технічними поразками, щоб не застосовувалися санкції. А все розбіжності з'ясовувалися на футбольних полях, при повних трибунах. І при цьому у всіх були рівні права, клуби не ділилися на еліту і команду т. з. "нижчого" класу", - сказав Андрій Васильович.

Ключовим моментом в обговоренні проблеми був скандал навколо небажання "Динамо" їхати на матч 7-го туру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" готове до технічної поразки в разі неявки на матч до Маріуполя

"Були різні точки зору і одна з них була не проти проведення матчів у місті, а перенесення ігор місцями - перший матч зіграти в Києві, а наступний в Маріуполі. На цьому наполягали окремі члени виконкому. Але тут, знову ж таки, важливим є принцип рівності сторін, рівних можливостей, а не поділу команд на привілейовані і непривілейовані.

Що стосується додаткових гарантій, то таких не може надати ніхто в світі. Найяскравіший приклад - вбивство президента Джона Кеннеді

Що стосується додаткових гарантій, то таких не може надати ніхто в світі. Найяскравіший приклад - вбивство президента Джона Кеннеді. Людина, яку охороняли найбільше за всіх у світі - і ми бачимо, яка сталася біда. Є правоохоронні органи, є служби, які з честю виконують свій обов'язок. Причому рівномірно по всій країні - Маріуполь, Київ, Львів. Є міста, де зосереджено підвищену увагу правоохоронних органів, зібрано найкращі кадри, найкращу техніку. Але виділяти те чи інше місто, це неправильно.

Була додаткова нарада з керівництвом правоохоронних органів. Усі служби дали зрозуміти, що готові виконувати свої обов'язки і забезпечити в рамках своєї компетенції всі заходи, необхідні для проведення таких матчів. Так, як вони це робили до цього на всіх іграх, які вже відбулися в Маріуполі. Це робота наших спецслужб, військових, це чудова можливість показати в День Незалежності, наскільки ми єдина країна і наскільки в нас професійні та сильні правоохоронні органи та армія", - підкреслив президент ФФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко втрутився в конфлікт "Динамо" навколо матчу в Маріуполі

Комітет ФФУ зі стадіонів та безпеки проведення змагань вирішив, що матч "Маріуполь" - "Динамо" відбудеться в Маріуполі. У самому "Динамо" із цього приводу виступили з офіційною заявою, де висловили готовність оскаржити рішення в апеляційних інстанціях.

"Динамо" U-19 не поїхало на матч до Маріуполя. За це столичній команді загрожує технічна поразка, 0:3.

Зараз ви читаєте новину «Павелко згадав про Кеннеді, коментуючи рішення ФФУ по Маріуполю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі