пʼятниця, 06 січня 2012 09:34

Організатори зняли з ралі "Дакар" одну з найкращих російських команд

Організатори зняли з ралі "Дакар" одну з найкращих російських команд

Екіпаж "КАМАЗ-мастер" під керуванням Едуарда Ніколаєва знято з ралі-рейду "Дакар"-2012 рішенням організаторів змагань, повідомили агентству "Р-Спорт" у прес-службі російської команди.

Ніколаєв посідав п'яте місце в генеральній класифікації "Дакара" в заліку вантажівок і був найкращим серед гонщиків "КАМАЗ-мастер".

У середу на четвертому етапі Ніколаєв потрапив в аварію, зіткнувшись з одним із позашляховиків. Росіянину довелося зупинитися, щоб надати допомогу екіпажу позашляховика. Обидва учасники інциденту продовжили рух і дісталися до фінішу спецділянки. Спочатку організатори вирішили компенсувати Ніколаєву час, витрачений на ліквідацію наслідків аварії, проте потім змінили рішення.

При детальному розборі інциденту і опитуванні свідків організатори угледіли недостатню допомогу з боку екіпажу № 500 (КАМАЗ Ніколаєва) і зафіксовали факт заміни пошкодженого при інциденті колеса автомобіля КАМАЗ, також постраждалого під час ДТП. Заміна була проведена в компенсований час, що не відповідає регламенту.

Рішення колегії спортивних комісарів у відповідь на протест незадоволених учасників було надзвичайно жорстким. Відповідно до цього рішення екіпаж № 500 знято з перегонів, - відзначається в прес-релізі "КАМАЗ-мастер".

Таким чином, кращим з представників російської команди стає Андрій Каргінов, який перемістився з сьомого на шосте місце в загальному заліку.

Зараз ви читаєте новину «Організатори зняли з ралі "Дакар" одну з найкращих російських команд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі