субота, 13 лютого 2010 12:55

Олімпіаду у Ванкувері відкрило грандіозне дійство (ФОТО)
28

У канадському місті Ванкувері відбулася церемонія відкриття XXI Зимових Олімпійських ігор. У них беруть участь близько 3 тисяч спортсменів з 81 країни світу.

Церемонія відкрилася виступом представників найдавніших канадських етносів, які виконали народні танці. Крім того, було продемонстровано масштабне театралізоване дійство, побудоване на хореографії і світлових ефектах. На церемонії співали Брайан Адамс, Неллі Фуртадо і Гару.

Також відбувся традиційний хід спортсменів - представників країн-учасниць Олімпіади. Українська команда йшла під номером 79.

Вогненну чашу на церемонії відкриття XXI Зимових Олімпійських ігор-2010 запалилипаралімпієць Рік Хансен, ковзанярка Катріна Лемей-Доан, баскетболіст Стів Неш, гірськолижниця Ненсі Грін і хокеїст Вейн Гретцкі.

Цього року на організацію Олімпіади було витрачено $1,9 млрд (для порівняння: на Літню Олімпіаду в Пекіні в 2008 році пішли $43 млрд). Організатори чекають отримати прибуток у розмірі $0,8 млрд

Liga.net





























Зараз ви читаєте новину «Олімпіаду у Ванкувері відкрило грандіозне дійство (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі