субота, 02 жовтня 2010 17:33

Нінковичу стало соромно за матч з "Шерифом"

Нінковичу стало соромно за матч з "Шерифом"
У четвер київське "Динамо" створило сенсацію у матчі з тираспольським "Шерифом". Після двох ляпів киян господарі забили два м"ячі і виграли матч другого туру Ліги Європи - 2:0.

До матчу

Традиційна передматчева прес-конференція у Валерія Газзаєва вийшла "нічною". Наставник киян (вже екс-коуч) прийшов до журналістів, коли до півночі залишилося 30 хвилин. Її провели у кишиневському готелі, де отаборилося "Динамо". Валерій Георгійович прямо з автобуса вирушив у конференц-зал. Разом з тренером прийшов іменинник Шевченко. 29 вересня Шеві виповнилося 34 роки. Капітана "Динамо" привітали оплесками.

"Першою привітала мама. Мої дні народження постійно збігаються або з днем виїзду на матч, або з днем самої гри. Так що для мене це вже нормальна ситуація, - каже Шевченко.

Молдавські журналісти запитують, чи цікавиться "Динамо" їхнім голкіпером Владиславом Стояновим. Газзаєв дає негативну відповідь. Валерій Георгійович просить журналістів відпустити іменинника. Шева посміхається, каже, що прес-конференція вийшла короткою. У холі готелю Андрій фотографується з вболівальниками.

Наступного дня "Динамо" провело тренування на стадіоні "Зімбру", а після обіду вирушило з Кишинева у Тирасполь.

Матч

У день матчу молдавська газета "Спорт" вийшла із заголовком "Сегодня! Лига Европы! "Шериф" - "Динамо"К!". "Да возможно, киевлянам далеко до "Реала" или "Бенфики", но, думается, что "Динамо" все же главный фаворит в нашей группе" - пише журналіст Володимир Мелека.

"На стадіоні буде аншлаг, всі квитки продані. Виграє "Шериф". Принаймні нам цього дуже хочеться" - кажуть працівники спортивного комплексу "Шериф". Запальничка з емблемою команди — найдешевший сувенір у клубному магазині. Коштує 4 придністровських рублі (1 гривня = 1,1059 рублів). Програмка на матч обійдеться в 15 рублів, чашка — 35 рублів. Шарфиків "Динамо" не продають.
Оголошення по стадіоні зачитують двома мовами: російською та українською. 13-тисячний стадіон "Шерифа" повністю заповнюється. Вільні місця є тільки у фан-секторі "Динамо".
Двоє вболівальників приходять з вувузелами. Час від часу в них дують. Всі оглядаються на звук, але ніхто не робить зауважень.

У фан-секторі "Шерифа" сидить оркестр. Тираспольські музиканти почали з "We will rock you", а ближче до кінця матчу перейшли на "Калинка-малинка". Культурну програму господарів довершила тираспольська оса — символ "Шерифа". Перед матчем це миле створіння веселило публіку і фотографувалося з вболівальниками. Не відмовились від знімка з осою і футболісти "Динамо".

У стартовому складі киян немає жодного бразильця. Гільєрме приїхав з командою, але навіть не потрапив у запас.

На сьомій хвилині курйозний гол забиває Олександр Єрохін. "Відзначилися" Хачеріді і Бойко. Маленький Бадр Ель Каддурі роздає на горіхи високому Хачеріді. Мабуть, не подіяло. На 35-й хвилині Женя привіз команді пенальті, а собі "гірчичника" (зіграв рукою). Джиммі Франса 11-метровий реалізував, після чого двічі перехрестився.

У другому таймі фан-сектор гостей "дякує" президенту клубу Ігореві Суркісу: "10 років президентства — 10 років прогресу: від рівня "Барселони" - до рівня "Кримтеплиці" та "У нас не залишилось нічого, крім історії. Дякуємо, Ігоре". А коли Едгарс Гаурачс ледь не забив третій м"яч у ворота Бойка, у фанатів почалася істерія. Один сміливець у футболці "Динамо" не всидів на місці і вибіг на поле. Він довгенько кружляв штрафним майданчиком Бойка, поки не впав на газон. По його траекторії слідом набігли п"ять міліціонерів, які "допомогли" фанату залишити поле. Правоохоронці винесли горе-вболівальника тримаючи за руки та ноги, ніби мішок картоплі. Тим часом у фан-секторі вболівальників "Динамо" палили фаєри і кидали їх на поле.

Фаєри загасали, а фанатів заспокоїли люди в чорному. Обійшлося без крові. Пауза у грі тривала чотири хвилини.

Після фінального свистка Валерій Газзаєв відразу залишив поле. Він весь матч просидів на лаві запасних.

Форвард господарів Бенджамін Баліма деякий час стоїть з простягнутими до неба руками. Потім приєднується до команди. Футболісти дружньо йдуть до своїх фанатів.

До вболівальників "Динамо" підходить тільки Шева. Спочатку капітан стоїть і слухає викрики з трибуни, потім піднімає руки догори і аплодує. Фанати також проводжають Андрія оплесками.

Після матчу

Першими з роздягальні виходять переможці. Півзахисник Мілош Адамович дає інтерв"ю, хтось із партнерів по команді зриває з нього шапку. Словом, настрій у "жовто-чорних" був чудовим.

"Ми любимо грати з "Динамо". Ми вже пройшли албанську та загребську команди. Я радий, що ми змогли продовжити переможну традицію". - каже Адамович.

Киянам було не до інтерв"ю. Футболісти мовчки виходили і сідали в автобус. Лише Шевченко, Мілевський та Нінкович погодились сказати журналістам кілька слів.

"Мені соромно за свою гру і гру всією команди. Це все що я можу сказати. Мені соромно, - каже Мілош.

В автобусі Шева сідає на останнє сидіння.

У "Динамо" після двох матчів Ліги Європи всього одне очко і останнє місце в турнірній таблиці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Нінковичу стало соромно за матч з "Шерифом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі