вівторок, 08 лютого 2022 18:20

Не тільки Малиновський. Чому Вернидуб найкращий український футбольний селекціонер

Не тільки Малиновський. Чому Вернидуб найкращий український футбольний селекціонер
Юрій Вернидуб вигравав із "Зорею" "бронзу" УПЛ. Фото: ФК "Шахтар"

Київське "Динамо" близьке до підписання контракту з капітаном "Шерифа" Ґуставо Дуланто. Рік тому про оборонця з Перу ніхто взагалі не знав. Дуланто виступав на батьківщині, потім намагався безуспішно закріпитися у португальському клубі "Боавішта". Нічого особливого в цьому футболісті не було, окрім зросту. Тренер "Шерифа" Юрій Вернидуб запросив футболіста до Молдови та за рік зробив його гравцем рівня Ліги чемпіонів, який успішно протистоїть Каріму Бензема та Едіну Джеко. Чемпіон Молдови може поповнити свою казну на €1.7 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Шахтар" допоміг "Динамо" знайти головного зимового новачка

Це далеко не єдиний такий подвиг Вернидуба у пошуку гравців. Дуже просто вдавати з себе генія селекції, маючи гроші на нових футболістів, – просто обираєш найкращих гравців. Складніше працювати з вільними агентами, футболістами, у яких не все виходить, щоб побачити потенціал гравця.

Свого часу Руслан Малиновський не був потрібен "Шахтарю". Зараз він зірка чемпіонату Італії та один з лідерів команди, яка стабільно грає у ЛЧ. Малиновський грав за "гірників" в юнацьких командах, був в оренді у "Севастополі". Не мав довіри від тренерів в обох клубах, заважали травми. У "Зорі" під керівництвом Вернидуба "вистрілив" та дуже швидко поїхав грати у Бельгію. Сьогодні Малиновський найдорожчий український футболіст за версією Transfermarkt .

Богдан Леднєв був одним з головних талантів "Дніпра" та "Динамо". Остаточно затвердився у дорослому футболі, виступаючи за "Зорю". Вернидуб зрозумів, що для флангового гравця Богдану не вистачає різкості, фізичної сили, тому почав ставити його на позицію під форвардом. Леднєв став одним з головних бомбардирів чемпіонату України, виступаючи за "Зорю". Не зміг себе знайти в системі Луческу. Зараз пробуватиме себе в Угорщині. Потенційно "Динамо" може заробити понад €2 млн на цьому футболісту.

Вернидуб змінив позицію Богдану Леднєву

Київське "Динамо" не захотіло підписувати нігерійського таланта Денніса Бонавентуре 2016 року. За рік виступів у "Зорі" футболіста придбав бельгійський гранд "Брюгге" за €1.2 млн. Бонавентуре у Бельгії став справжньою зіркою. Йому приписували інтерес з боку "Арсенала" та "Боруссії" Дортмунд, він забивав "Реалу". Зараз нігерійський нападник грає в АПЛ у складі "Вотфорда".

Працюючи з солігорським "Шахтарем", Вернидуб побачив потенціал в молодому нападнику Віталієві Лисаковичу. За пів року білоруського форварда підписав московський "Локомотив". Сума трансферу становила €1.5 млн. Це величезні гроші для Білорусі.

Олександр Андрієвський, Андрій Лунін, Максим Малишев, Микита Шевченко, Пилип Будківський та багато інших гравців пройшли школу Вернидуба та вийшли на новий рівень. Не проблема тренера, що вони не змогли розпорядитися потенціалом, отриманим від Вернидуба. Відбувається капіталовкладення гравців. Після роботи з Вернидубом гравці коштують великі гроші.

Юрій Вернидуб очолює "Шериф" з кінця 2020 року. Український тренер вперше вивів команду у ЛЧ за історію турніру. Також Вернидуб має досвід роботи з солігорським "Шахтарем" та дев'ять років очолював "Зорю".

Зараз ви читаєте новину «Не тільки Малиновський. Чому Вернидуб найкращий український футбольний селекціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі