понеділок, 14 січня 2013 16:26

Наталія Водянова презентувала Паралімпійський смолоскип
6

Наталя Водянова є послом зимової Олімпіади в Сочі-2014
Фото: ФОТО: Reuters

Відома модель Наталія Водянова стала обличчям Паралімпійської естафети в Сочі-2014. Вона представила майбутній смолоскип Паралімпійської естафети, розроблений російськими дизайнерами.

Олімпійський і паралімпійський смолоскипи абсолютно ідентичні за формою і розміром, але виконані в різних кольорах, повідомляється в прес-релізі оргкомітету "Сочі-2014". Олімпійський смолоскип виконаний у червоному кольорі, а Паралімпійський - у блакитному, що символізує силу і дух паралімпійського руху.

"Для мене велика честь стати обличчям Паралімпійської естафети Сочі-2014 і представляти саме Паралімпійський смолоскип - символ важливості інклюзивності та безбар'єрного середовища", - написала Водянова у Facebook.

Модель розповіла, що познайомилася торік з декількома паралімпійцями і захоплюється їх силою духу. "Вони демонструють усім нам, що людські сили і можливості безмежні. Хороших всім ігор!" - написала дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факели Олімпіади-2014 в Сочі нагадують перо Жар-птиці

Водянова - посол "Сочі-2014", крім неї смолоскипи майбутньої російської Олімпіади представили Тетяна Навка, Ілля Авербух та Олеся Владикіна.

Президент оргкомітету "Сочі-2014" Дмитро Чернишенко заявив, що смолоскип з'єднує мотиви казок і билин з останніми новинками у сфері дизайну. "Елегантний, неординарний і світлий смолоскип повною мірою уособлює красу і багатогранність Росії", - заявив він.

За задумом дизайнерів, у смолоскипах повинен вгадуватися силует пера жар птиці, що приносить успіх і щастя. Смолоскипи для Сочі-2014 розроблені так, щоб вогонь горів на сильному вітрі і міцному морозі. Вага одного смолоскипа - 1,8 кг, висота - 0,95 м, товщина - 0,54 м. Всього буде виготовлено 14 тис. смолоскипів Олімпійського вогню і більше тисячі Паралімпійського вогню.

Олімпійський смолоскип "Сочі-2014", як стверджують організатори, пронесуть через 2,9 тис. населених пунктів усіх 83 суб'єктів країни 14 тис. факелоносців. Естафета Олімпійського вогню розпочнеться у Росії 7 жовтня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Водянова презентувала Паралімпійський смолоскип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі