вівторок, 05 липня 2011 11:23

На Олімпіаді-2014 у Сочі розіграють три нові дисципліни

На Олімпіаді-2014 у Сочі розіграють три нові дисципліни

У програму Олімпійських ігор 2014 року у Сочі увійдуть три нові дисципліни. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) схвалив включення в олімпійську програму слоупстайлу у фристайлі, слоупстайлу в сноубордингу та паралельного слалому у сноубордингу. Про це повідомляє Associated Press.

Оскільки в кожній з цих дисциплін змагатимуться як чоловіки, так і жінки, виходить, що на Олімпіаді-2014 розіграють шість додаткових комплектів медалей. Всього на Іграх в Сочі буде розіграно 98 комплектів нагород (на Олімпіаді 2010 року в Ванкувері розіграли 86 комплектів медалей).

Як підкреслив президент МОК Жак Рогге, слоупстайл (тип змагань, в якому сноубордисти і лижники виконують акробатичні трюки, спускаючись з висоти) здобув велику популярність в останні роки. Associated Press відзначає, що ключову роль в просуванні слоупстайлу зіграла Асоціація лижного спорту та сноубордингу США (саме американці вважаються основними претендентами на перемогу в цих дисциплінах).

Раніше повідомлялося, що МОК може включити до олімпійської програми командний турнір в гірських лижах, однак рішення з цієї дисципліни прийнято не було.

Виконком МОК також затвердив список видів спорту, які можуть бути включені до програми літніх Олімпійських ігор 2020 року. До нього увійшли бейсбол, софтбол, карате, роликовий спорт, сквош, спортивне скелелазіння, вейкбординг та ушу. Спортивні танці, серфінг, боулінг і нетбол, які спочатку розглядалися в числі кандидатів, до списку не увійшли.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаді-2014 у Сочі розіграють три нові дисципліни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі