середа, 02 травня 2018 17:00

Найдорожчого в історії боксу поєдинку чекали понад 5 років

 

2 травня 2015 року на MGM Grand у Лас-Вегасі, США, відбувся мегафайт між двома найкращими боксерами світу останнього десятиліття – американцем Флойдом Мейвезером-молодшим та філіппінцем Менні Пак'яо. Фанати боксу чекали його більше як 5 років. Суперники змагалися за 3 титули у вазі до 66,7 кг. Також та кону стояв чи не найпрестижніший пояс за версією американського журналу The Ring. Переможець гарантував собі звання найкращого боксера, незалежно від вагової категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глядачі були на другому плані - 5 думок про "бій століття" Мейвезер – Пак'яо

Транслювали поєдинок одночасно канали HBO та Showtime - вдруге в історії. Вперше це сталося 2002 року. Тоді зустрілися британець Леннокс Льюїс та американець Майк Тайсон.

Бій вийшов досить конкурентним і значно ближчим, ніж оцінили судді. На їхніх картках переміг Мейвезер - 118:110 і 116:112 двічі. Американець показав обережний і прагматичний бокс, він зробив для перемоги рівно стільки, скільки було необхідно. В програші залишились глядачі, які не отримали видовища, на яке чекали.

У програші залишились глядачі, які не отримали видовища, на яке чекали

Поєдинок Мейвезер – Пак'яо побив низку рекордів і став найдорожчим в історії боксу. Загальний прибуток від нього становив понад $500 млн. Гонорар розділили в пропорції 60:40 на користь Мейвезера. Флойд отримав майже $275 млн, Менні – близько $185 млн.

Після цього історичного поєдинку Флойд Мейвезер виграв бій у американця Андре Берто і оголосив про завершення кар'єри. Повернувся через 2 роки, щоб провести бій з ірландською зіркою змішаних єдиноборств Конором МакГрегором. Його послужний список складається з 50 перемог у 50 боях, 27 нокаутів. Менні Пак'яо виграв 2 поєдинки - 1 програв. 15 липня побореться за титул WBA у напівсередній вазі, яким володіє аргентинець Лукас Матіссе. Наприкінці року хоче зустрітися з нашим Василем Ломаченком.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчого в історії боксу поєдинку чекали понад 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі