неділя, 03 травня 2015 15:55

Глядачі були на другому плані - 5 думок про "бій століття" Мейвезер – Пак'яо

Глядачі були на другому плані - 5 думок про "бій століття" Мейвезер – Пак'яо

Сьогодні близько 8-ї ранку за київським часом на арені "MGM Grand" у Лас-Вегасі, США, завершився найбільш очікуваний боксерський поєдинок нинішнього століття. У досить конкурентному поєдинку судді віддали перемогу американцеві Флойду Мейвезеру-молодшому над філіппінцем Менні Пак'яо. Рахунок суддівських записок: 118:110 і 116:112 двічі. Американець нині утримує цілу колекцію поясів: у напівсередній вазі — WBA Super, WBC і WBO. У першій середній — WBA Super і WBC. Він підтвердив статус найсильнішого боксера світу незалежно від вагової категорії. Виокремлюємо п'ять головних думок про мегафайт, названий "боєм століття".

Бій був близьким

Бій був ближчим і конкурентнішим, ніж його оцінили судді. Ще до його початку легендарний американський боксер Оскар Де Ла Гойя попереджав, що рівні раунди судді віддаватимуть Флойду. Так і сталося: 5, 7 і 8 раунди могли піти у залік що одному, що другому, але всі були віддані американцеві.

Видовища не вийшло

Попри те, що весь поєдинок відчувалось напруження та інтрига, справжнього видовища боксери не подарували. Глядачі в цьому поєдинку були на другому плані – якщо Мея вони взагалі цікавлять. Флойд Мейвезер зі своїм прагматизмом, раціональністю і націленістю виключно на результат нагадує відомого футбольного тренера Жозе Моуріньо. Він зробив рівно стільки, скільки було потрібно для перемоги. Є великі сумніви, що глядачі, які заплатили величезні гроші за квитки, отримали те, чого очікували від поєдинку.

Запізнілий бій

Поєдинок Мейвезер – Пак'яо років п'ять тому був би значно цікавішим, вибуховішим і видовищнішим. Філіппінець більше б ризикував. А в даний час обидва боксери пройшли свій пік і далекі від розквіту. Особливо спортивне "старіння" позначилось на діях Пак'яо – він мало нагадував той нестримний вихор, яким був раніше. Імовірно тому Мейвезер саме тепер, а не раніше погодився на бій проти Пакмена. Та й функціонально філіппінця не вистачило до кінця поєдинку – якби вирвав останні два раунди, була б нічия.

Пора на пенсію

Мейвезер ще до поєдинку оголосив, що бій з Пак'яо – передостанній у його кар'єрі. Те саме підтвердив у післяматчевому інтерв'ю. Він заявив, що відмовиться від усіх своїх поясів, а у вересні цього року проведе прощальний поєдинок. Якщо виграє – повторить рекорд свого співвітчизника Роккі Марчіано, який 49 разів перемагав у 49-ти боях. Про свої подальші плани Пак'яо не став говорити. Але, очевидно, і його спортивна кар'єра близька до завершення.

Українець вперше може очолити рейтинг Pound for Pound

Володимир Кличко нині займає другу позицію у рейтингу кращих боксерів світу незалежно від вагової категорії, який складає найбільш авторитетне видання у світі боксу, американський журнал The Ring. Якщо лідер рейтингу Флойд Мейвезер покине бокс, українець вперше в історії світового боксу зможе його очолити. Додамо, що востаннє надважковаговик очолював світовий рейтинг кращих боксерів 25 років тому – ним був американець Майк Тайсон.

Зараз ви читаєте новину «Глядачі були на другому плані - 5 думок про "бій століття" Мейвезер – Пак'яо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі