четвер, 19 березня 2020 21:00

"Найбільше хвилює ситуація з Шевченком" - Франков

"Найбільше хвилює ситуація з Шевченком" - Франков
Контракт Андрія Шевченка з УАФ завершується на початку липня 2020 року. Фото: УАФ

Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол", прокоментував gazeta.ua останні резонансні події у цьому виді спорту.

Перенесення Євро-2020 – це правильно?

- Абсолютно адекватна міра в тій ситуації, що склалася у сьогоднішньому світі.

Не стане проблемою, що за рік багато чого може змінитися – на поле можуть вийти зовсім інші команди?

- Це природно: спортивний процес, який йде своєю дорогою. Комусь пощастить більше, а комусь менше. Але коли йде мова про здоров'я та життя людей, то все інше відходить на другий план.

Догравання нинішнього сезону без глядачів – це реально?

- Категорично негативно ставлюся до цього. Не бачу сенсу проводити матчі, коли трибуни порожні. Це більше схоже на спаринг, коли команди награють якісь схеми.
Клуби розглядали пропозицію проведення чемпіонатів без глядачів через телевізійні контракти, які приносять прибуток. Але у випадку із Євро-2021 про це не варто говорити взагалі.

Як ситуація з перенесенням Євро вплине на збірну України?

- У команді є низка вікових гравців, яким вже за тридцять - П'ятов, Степаненко, Марлос, Ярмоленко, Коноплянка, Мораес. Можливо, когось дійсно ситуація із перенесенням Євро може зачепити, але загалом рік - не так вже і багато у футбольному світі. Головне, щоб вікові гравці підготували себе.

Загалом проведення Євро за рік піде Україні на користь. У нас окремі гравці позбавлені стабільної ігрової практики – Зінченко, Малиновський, Ярмоленко, Коноплянка, Яремчук. Перші двоє не мають стабільного місця в складі "Манчестер Сіті" та "Аталанти". Ярмоленка замучили травми. Коноплянка почав грати тільки у другій частині сезону. А Яремчук лікується після травми ахіла. Виходить, що майже вся атакувальна лінія має проблеми.

Є свої плюси та мінуси . Думаю, що плюсів тут більше. Але головне питання – контракт Андрія Шевченка. Він діє до серпня 2020 року. Потрібно з цим щось вирішувати .

В Україні головне питання – друге та третє місце. "Динамо" та "Зоря" мають однакову кількість очок. У другій частині сезону вони між собою не грали. Цей чинник має нівелювати особисті зустрічі на першому етапі

Наскільки пауза у національних чемпіонатах може вплинути на розташування команд у турнірній таблиці?

- Тут ніхто не скаже. Це унікальна ситуація. Навіть світові війни не припиняли футбол. Німеччина продовжувала грати у футбол до 1945 року. Італія до 1944. Ніхто не скаже, як сьогоднішня ситуація відобразиться на футболістах. З таким футбол зіткнувся вперше. Тому наслідки можуть бути різними та непередбачуваними.

Ваше ставлення до того, що команди залишаться на тих самих позиціях, які вони займають зараз – на момент призупинки турнірів?

- Я думаю, що в окремих чемпіонатах ніхто не буде заперечувати чемпіонство "Ліверпуля" в Англії, "Парі Сен-Жермен" у Франції чи "Шахтаря" в Україні. Але є ряд турнірів, де нічого ще не ясно – Італія, Іспанія, Німеччина. Там вся боротьба ще попереду.

В Україні головне питання – друге та третє місце . "Динамо" та "Зоря" мають однакову кількість очок. У другій частині сезону вони між собою не грали. Цей чинник має нівелювати особисті зустрічі (перевага у "Зорі". – Gazeta.ua) на першому етапі.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли завершать сезон європейські футбольні чемпіонати

УПЛ має відновитися 15 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільше хвилює ситуація з Шевченком" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі