вівторок, 30 липня 2013 12:00

На стадіоні ПАОКа стоять пам'ятники загиблим вболівальникам і футболісту
22

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Сьогодні харківський "Металіст" дебютує у Лізі чемпіонів та відкриє для себе новий стадіон. Команда Мирона Маркевича зіграє на "Тумбі" з грецьким ПАОКом першу гру третього кваліфікаційного раунду найпрестижнішого клубного турніру Європи.

"Тумба" вміщує трохи менше 29 тисяч глядачів. Назву арена отримала від однойменного району Салонік, в якому і знаходиться. Вболівальники між собою називають стадіон Храмом.

"Тумба" має один ярус. Дах є тільки над центральною трибуною. Сидіння виконані у клубних кольорах ПАОКа — чорно-білих. Зовні стіни обмальовані графіті.

За одними із воріт знаходиться фан-сектор. Він повністю завішаний величезною сіткою. Поряд на постаменті можна побачити герб клубу і металеву табличку з хрестом.

"Він встановлений у пам'ять про наших вболівальників, які їхали автобусом і потрапили у страшну аварію", - розповідає прес-аташе ПАОКа.

Між тренерськими лавами, недалеко біля поля, на високому постаменті стоїть погруддя хлопця.

"Цей пам'ятник встановлений 16 років тому. Футболістові було 22 роки. Він загинув в автокатастрофі. Хлопець грав за ПАОК та національну збірну Греції. Пам'ятник вирішили встановити біля поля, щоб футболісти бачили його, коли виходять на гру і це їх більше мотивувало," - продовжує прес-аташе.

Запитую чи є у ПАОКа клубний музей.

"Ні-ні. У нас не так багато трофеїв, щоб можна було відкривати музей. Ми, як і "Металіст", хороша, сильна команда, але поки без гучних перемог. Кілька фотографій та трофеїв виставлені у віп-зоні."

ПАОК двічі очолював Олег Блохін. Приводив команду до 5-го та 4-го місць у чемпіонаті.

"У нас в архіві є фотографії Блохіна, але вони не виставлені на загальний огляд".

Сьогоднішній матч пройде при порожніх трибунах.

"Якби стадіон не був дискваліфікований, то квитки б розкупили ще тиждень тому. Бажаючих прийти на стадіону було би вдвічі більше, ніж він вміщує. Рішення УЄФА карає не стільки вболівальників, скільки сам клуб, оскільки ми не змогли заробити на грі."

У коридорах стадіону розвішені таблички з іменами та кілька малюнків місцевих студентів.

Нагадаємо, матч ПАОК - "Металіст" відбудеться у вівторок, 30 липня. Початок матчу о 21:00. пряма трансляція на телеканалі "2+2". За тиждень команди зустрінуться у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «На стадіоні ПАОКа стоять пам'ятники загиблим вболівальникам і футболісту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі