пʼятниця, 14 січня 2011 14:05

МОК відмовився переносити зимову Олімпіаду через ЧС-2022 у Катарі

МОК відмовився переносити зимову Олімпіаду через ЧС-2022 у Катарі

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не буде переносити час проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року для того, щоб чемпіонат світу з футболу, призначений на той же рік в Катарі, відбувся взимку. Про це заявив президент МОК Жак Рогге, коментуючи на прохання журналістів можливість перенесення футбольної першості на початок року.

Раніше таку можливість не виключив президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозеф Блаттер для того, щоб і гравці, і вболівальники не страждали від сильної спеки.

"Ситуація для МОК дуже проста - ми будемо проводити зимові Олімпійські ігри взимку, - цитує Жака Рогге ІТАР-ТАРС. - Період для проведення, який у нас є, - це лише від останнього тижня січня до середини лютого. Немає можливості організувати Олімпійські ігри в грудні або березні". Він додав, що ФІФА поки не прийняла рішення про перенесення ЧС на зимові місяці.

Катар отримав право проведення ЧС-2022 у грудні минулого року. Це рішення викликало критику, зокрема, через сильну спеку, що панує в літні місяці в цій країні, розташованій у Південно-Західній Азії.

Цікаво, що столиця Катару, Доха, претендувала на проведення Олімпійських ігор 2012 року, проте заявка була відкинута ще на першій фазі відбору через занадто високі температури для проведення змагань.

За матеріалами Newsru

Зараз ви читаєте новину «МОК відмовився переносити зимову Олімпіаду через ЧС-2022 у Катарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі