понеділок, 10 січня 2011 08:56

Блаттер серйозно взявся за проведення ЧС-2022 взимку

Блаттер серйозно взявся за проведення ЧС-2022 взимку

Чемпіонат світу 2022 року, організатором якого буде Катар, найімовірніше, відбудеться у січні через необхідність проведення мундіалю в прийнятних кліматичних умовах.

Як передають "Вести", за словами президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) швейцарця Йозефа Блаттера, таке рішення має бути прийняте виконкомом, очолюваної ним організації.

"Я очікую, що він відбудеться взимку. До нього ще цілих 11 років, але ми повинні прийняти рішення про придатний період його проведення, що означає січень або кінець року. Хоча в нас є початкові заявочні умови, пов'язані з червнем або липнем, виконком ФІФА може надати право змінювати будь-які положення, що містяться в заявці. Коли ви граєте у футбол, то повинні захистити головних дійових осіб - гравців", - вказав Блаттер.

Хоча Блаттер згадав саме футболістів, ФІФА не в меншій мірі має подбати й про здоров'я сотень тисяч вболівальників, які звикли приїжджати на будь-який мундіаль. А в червні і липні, коли зазвичай проводяться чемпіонати світу, спека в Катарі часто зашкалює за 40 градусів за Цельсієм.

Незважаючи на те, що самі матчі проводитимуть на критих футбольних аренах, де буде забезпечена необхідне кондиціонування повітря, температурний контраст між стадіонами і вулицею створить дуже серйозні передумови для захворювання звичайною застудою, а нехай короткострокове, але все одно неминуче перебування людей на відкритому повітрі в умовах страшної спеки загрожує різким загостренням серцевих захворювань.

Президент ФІФА одразу ж дав зрозуміти, що перенесення проведення чемпіонату світу на новий час року створить масу проблем, які так чи інакше доведеться вирішувати. "Це означає, що треба повністю змінити регламент проведення національних чемпіонатів, більшою частиною в Європі. Для іншої частини світу це створить менші труднощі", - підкреслив Блаттер.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Блаттер серйозно взявся за проведення ЧС-2022 взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі