субота, 21 липня 2012 12:21

"Мені прямо сказали: у Донецьку є хокей, і цього цілком достатньо" - президент чемпіона України

"Мені прямо сказали: у Донецьку є хокей, і цього цілком достатньо" - президент чемпіона України
БК "Донецьк" може врятувати лише президент України ФОТО: donbass.ua

Чемпіон української Суперліги БК "Донецьк" може скласти свої повноваження і ... припинити своє існування. Щоб прояснити ситуацію, що склалася навколо донецького клубу, basket.com.ua зв'язався з його президентом Сергієм Дядечко:

"Нам просто ніде грати. Це наша головна проблема на сьогоднішній день - каже Сергій. - Ситуація з ареною виглядає патовою. Моє останнє спілкування з генеральним директором хокейного клубу "Донбас" мене шокувало. Мені прямо сказали що у Донецьку є хокей і цього цілком достатньо, так як сусідство з баскетбольним клубом не виглядає необхідністю. На найближчий сезон 80% всього часу арени вже розписано, але мені сказали, що й 20%, які залишилися, планують віддати під "Донбас-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіону України з баскетболу не знайшлося місця в Донецьку

Відомо, що ми планували будувати арену на 6 000, однак це тривалий процес.

У світлі проблем з місцем проведення баскетбольних матчів ми були готові до наступного сезону побудувати менш габаритну арену на 3 000 місць, але нам ніде грати вже зараз і у нас немає навіть цього року. Було витрачено стільки часу і сил на розвиток проекту БК "Донецьк", у відвідуваності намітилася суттєва динаміка, на окремі матчі ми примудрялися збирати по 4 500 глядачів і ось тепер все може бути втрачено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетбол. "Донецьк" виграв Суперлігу

Примітно те, що у хокеїстів, на відміну від баскетболістів, немає складнощів з залом, так як існує нова, сучасна арена на 1 500 глядачів, побудована порівняно недавно. Тоді як єдиним місцем, де хоч теоретично можемо прилаштуватися ми є ДЮСШ № 5 в якій просто фізично не можна проводити офіційні зустрічі і в цьому залі ми лише тренуємося.

Все що мені залишається на даний момент - виходити на рівень президента ФБУ і президента України, розраховуючи на їхню підтримку. В іншому випадку мені просто нічого не залишиться як закрити проект".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 42-річний сербський фахівець очолив БК "Донецьк"

Нагадаємо, що у травні, президент України Віктор Янукович вітав БК "Донецьк" з перемогою у Суперлізі.

Зараз ви читаєте новину «"Мені прямо сказали: у Донецьку є хокей, і цього цілком достатньо" - президент чемпіона України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі