субота, 19 вересня 2009 11:50

Луческу відкриє в Донецьку пам"ятник Кубку УЄФА

Луческу відкриє в Донецьку пам"ятник Кубку УЄФА

Це буде перший у світі пам"ятник Кубку УЄФА, який вже став футбольною легендою. Адже саме "Шахтар" виграв останній розіграш цього турніру. А встановлять оригінальну скульптуру вже сьогодні в донецькому Парку кованих фігур.

Цікаво, що такий подарунок уболівальникам приготував особисто Мірча Луческу, який звернувся до ковалів з проханням виготовити "стаціонарний" Кубок.

- Тренер вирішив, що донеччанам буде приємне, якщо кубок залишиться в місті назавжди, - розповів голова Гільдії ковалів Донбасу Віктор Бурдук. - Тому майстри тут же взялися за роботу.

Копія кубка, яка, до речі, більше за оригінал майже в три рази, далася ковалям нелегко. Через стислі терміни десять майстрів працювали вдень і вночі, щоб встигнути до щорічного Ковальського фестивалю, який почнеться в Донецьку сьогодні.

- На роботу у нас було всього два тижні, - говорить Віктор Бурдук. - Хоча зазвичай на виготовлення подібної фігури потрібно близько двох місяців...

Урочисто відкрити нову фігуру парку обіцяв сам замовник - Мірча Луческу.

За матеріалами КП в Украине

Зараз ви читаєте новину «Луческу відкриє в Донецьку пам"ятник Кубку УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі