неділя, 26 червня 2022 18:55

Луческу перевірив молодь. "Динамо" зіграло внічию в першій грі міжсезоння

Луческу перевірив молодь. "Динамо" зіграло внічию в першій грі міжсезоння
"Динамо" зіграло внічию з "Івердоном" у контрольному матчі в Швейцарії. Фото: ФК "Динамо"

У неділю, 26 червня, поєдинком проти клубу "Івердон Спорт" київське "Динамо" відкрило програму товариських матчів на зборі в Швейцарії.

"Біло-сині" готуються до старту в кваліфікації Ліги чемпіонів. Суперник дуже серйозний – віцечемпіон Туреччини "Фенербахче".

Проте сьогодні Мірча Луческу вирішив поберегти майже всіх лідерів і переглянути молодих футболістів команди, яких узяв на закордонний збір разом з основою.

Стартовий склад "Динамо". Наставник киян випустив зі стартових хвилин у захисті Микиту Кравченка, Антона Боля, Крістіана Біловара та Владислава Дубінчака. Місце у воротах довірили Руслану Нещерету. Оборона була дуже експериментальною, якщо додати до переліку опорного півзахисника Олександра Яцика.

Атака мала хоча б дещо наближений до основи вигляд. Володимир Шепелєв і Денис Антюх допомагали Віталію Буяльському й Артему Бєсєдіну, яких наставник збірної України Олександр Петраков відрахував перед стиковими матчами ЧС-2022. Й окремо варто зазначити вихід у стартовому складі Георгія Цітаішвілі. Гравець національної збірної Грузії отримав чергову можливість поборотися за місце в стартовому складі першої команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" оголосило всіх спаринг-партнерів на швейцарському зборі

Перебіг матчу. Господарі краще розпочали зустріч, провели кілька атак, проте до небезпечних моментів біля володінь Нещерета не дійшло. Натомість "Динамо" ледь не першу свою позиційну атаку завершило голом. Олександр Яцик змістився з лівого флангу в центр, увійшов до штрафного майданчика й закрутив м'яч точно у дальній кут воріт швейцарців.

У середині першого тайму динамівці організували швидку контратаку, яку ударом завершував Дубінчак. М'яч пролетів повз дальню стійку. Згодом на удар здалеку наважився Буяльський. Також неточно. Після чого арбітр сповістив футболістів, що вони можуть скористатися паузою та попити води. Гра розпочалася за температури 26°С.

"Івердон" створив момент на 33-й хв. Тео Бердаєс з декількох метрів з-під захисника пробив поруч зі стійкою. Нещерет усе контролював. За кілька хвилин грубо на власній половині поля помилився Боль. Двоє гравців господарів виходили на ворота, проте Кравченко в підкаті заблокував передачу, врятувавши киян від пропущеного гола. Завершився перший тайм ударом з непоганої позиції Коро Коне. Набагато вище воріт.

У перерві Луческу майже повністю змінив склад. На полі залишилися лише Боль і Буяльський. Вийшли Денис Бойко, Олександр Тимчик, Микита Бурда, Костянтин Вівчаренко, Олександр Андрієвський, Денис Гармаш, Вікентій Волошин, Назар Волошин і Владислав Ванат.

На початку другого тайму шанс на взяття воріт мав Гармаш. Денис випередив захисника, але не влучив у площину – м'яч пролетів поруч зі стійкою. "Івердон" у відповідь ледь не зрівняв рахунок. Бурда програв супернику боротьбу за м'яч, і той з гострого кута перевірив пильність Бойка. Голкіпер "Динамо" руками відвів загрозу.

У середині другої половини на поле також вийшли 18-річні Максим Дячук та Антон Царенко. Перший з них не вгледів на 71-й хв. за Браяном Беєром, який вискочив на Бойка й спокійно переграв Дениса. Перед тим нападник "Івердона" пробивав ще одного разу. Воротар "біло-синіх" у тому моменті свою команду врятував.

Наприкінці матчу жодна з команд небезпечних моментів не створила. В підсумку зустріч завершилася з рахунком 1:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талановитий легіонер "Динамо" не повернувся в розташування клубу

Оцінка гри динамівців. Молоді гравці "Динамо", звичайно ж, відіграли не безгрішно та помилялися в деяких епізодах. Та все ж саме в подібних поєдинках тренерський штаб має перевіряти, на кого робити ставку в майбутньому. За відсутності легіонерів. І поки лідери команди відпочивають після матчів за збірну.

Безумовно, і Луческу, і його помічники матимуть претензії до більшості гравців U-19 за підсумками матчу. Було б дивно, якби юні футболісти відразу заграли на неймовірному рівні в першому ж контрольному матчі міжсезоння. А індивідуальної майстерності Буяльського, Шепелєва або Бєсєдіна для досягнення перемоги не вистачило.

29 червня динамівці проведуть другий контрольний матч у Швейцарії. Суперником буде "Лозанна Спорт".

Зараз ви читаєте новину «Луческу перевірив молодь. "Динамо" зіграло внічию в першій грі міжсезоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі