неділя, 13 травня 2018 06:46

Ломаченко нокаутував Лінареса і встановив світовий рекорд

 

На легендарній 20-тисячній арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, сьогодні під ранок за київським часом Василь Ломаченко переписав історію світового боксу. В десятому раунді українець нокаутував венесуельського чемпіона світу за версією WBA у легкій вазі Хорхе Лінареса, сам побувавши при цьому в нокдауні у шостому раунді. Лома у своєму 12-му бою завоював титул чемпіона світу у третій ваговій категорії. Попередній рекорд – за 18 боїв – протримався лише три роки.

Стартові раунди розпочались з розвідки. Василь багато маневрував, фінтив, проводив обманні дії, легкі зондувальні удари. З третього раунду Ломаченко захопив центр рингу і почав нагадувати себе найкращого. Легкий на ногах, закручував суперника, зміщувався з лінії атаки і проводив свої комбінації. В четвертому раунді почалася "матриця". Українець демонстрував неймовірну швидкість, розстрілюючи суперника з різних позицій під різними кутами. В п'ятому раунді продовжилося тотальне домінування Ломаченка завдяки реактивній швидкості. Лінарес просто не встигав за його діями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі Василь Ломаченко перепише історію боксу

Хід бою змінився в шостому раунді. В його кінці Лінарес шокував, відправивши Лому в нокдаун коротким прямим назустріч у голову. Після цього Лома діяв більш обережно. Він викидав багато легких ударів, а Лінарес огризався силовими. В дев'ятому раунді Лінарес провів потужну акцентовану атаку у голову – українець витримав. А в десятому раунді Василь поставив крапку у цьому неймовірному поєдинку чітким ударом по печінці – технічний нокаут!

Ломаченко провів великий бій для своєї спадщини і місця в історії боксу. Він переміг значно крупнішого суперника, проявивши волю і характер. На час бою Лінарес був важчий за Ломаченка на 6,35 кг – 68,95 проти 62,6! І навіть за такої величезної різниці Ломаченко переміг.

На час бою Лінарес був важчий за Ломаченка на 6,35 кг – 68,95 проти 62,6

Додамо, що на момент зупинки бою в суддів була рівновага на картках – 86:84, 84:86, 85:85. Хоча Василь мав очевидну перевагу.

- Дуже непростий бій, - прокоментував його gazeta.ua боксерський тренер Олександр Корх. - Лінарес виглядав дуже крупно. Хорхе був хороший, швидкий і потужний. Але Василь любить такі головоломки. Перемогла швидкість. Лінарес не встиг за Василевою швидкострільністю і пропустив по печінці. Перемога красива, бій чудовий, але вагова категорія не Ломаченка.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко нокаутував Лінареса і встановив світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі