субота, 16 березня 2013 11:13

Кваліфікацію Формули-1 відклали через дощ
7

Фото: ФОТО: Reuters

На трасі "Альберт Парк" в австралійському Мельбурні почалася кваліфікація першого етапу Формули-1 нового сезону. Сесія стартувала з запізненням через дощ, після чого дирекція Гран-прі прийняла рішення відкласти другий і третій сегмент. Заїзд завершиться вранці наступного дня об 11 годині за місцевим часом.

Перший сегмент почався о 17:30 за місцевим часом. Мокрий асфальт спровокував безліч вильотів: в аварії потрапляли Хемілтон, Масса, ван дер Гарде, Пік і Гутієррес. Щоб маршали змогли прибрати уламки від пошкоджених болідів, комісари FIA оголосили нову перерву, яка розтягнувся на цілу годину. У підсумку в Мельбурні почало темніти, і кваліфікацію відстрочили. Тим не менш, гонщики встигли розподілити місця з 17-го по 22-е.

Пілоти команди Marussia, яка виступає за російською ліцензією, випередили конкурентів з Caterham: Жюль Б'янкі і Макс Чілтон стали 19-м і 20-м відповідно. Шарль Пік не увійшов до 107 відсотків: на останньому колі француз врізався в стіну і втратив переднє антикрило. У підсумковому протоколі спортсмен програв своєму напарникові Гідо ван дер Гарде більше секунди. За правилами Формули-1, судді зобов'язані не допустити Піка до старту в недільній гонці.

Найшвидшим у першому сегменті став представник Mercedes AMG Ніко Росберг: німець встановив час 1.43,380. Друге місце зайняв Фернандо Алонсо, а третім став Роман Грожан. У неділю, 17 березня, результати перших 16 пілотів будуть анульовані, а боротьба за поул-позицію почнеться заново.

Зараз ви читаєте новину «Кваліфікацію Формули-1 відклали через дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі