субота, 24 вересня 2016 19:14

Кросбі проти Овечкіна – 2:00, півфінал Кубку світу з хокею, Канада – Росія, текстова трансляція на gazeta.ua

Кросбі проти Овечкіна – 2:00, півфінал Кубку світу з хокею, Канада – Росія, текстова трансляція на gazeta.ua
Сідні Кросбі, праворуч, та Олександр Овечкін

Найближчої ночі, о 1:30, ми запрошуємо вас на хокей. У півфіналі Кубку світу зіграють збірні Канади та Росії. Матч у Торонто, Канада, почнеться о 2:00 за київським часом. За півгодини до того стартує наша текстова трансляція.

Кубок світу – найкрутіший турнір для збірних, спадкоємець Кубку Канади. Проводиться з 1976 року. Тоді ж, а ще 1984, 1987, 1991, 2004 – його вигравала Канада. 1981 – СРСР. 1996 – США.

Змагання проводить національна хокейна ліга Північної Америки за участі всіх найсильніших гравців світу. Участь беруть вісім збірних: це вигідно відрізняє турнір від Олімпіади, де багато "туристів". А на Кубку світу проблема навіть вийти з групи. Принаймні збірній США, одному з головних фаворитів, це не вдалося.

Кубок Канади задумувався як протистояння канадської та радянської хокейних шкіл. 1981 та 1987 ці команди грали у фіналі. Матчі 1987-го стали хокейної класикою: Канада перемогла у серії до двох перемог – 2:1, поступившись у першому поєдинку. Усі три матчі закінчилися з рахунком – 6:5. Вважаються, найкращими в історії хокею.

1991-го стало ясно, що радянської школи вже немає. Турнір змінив назву. А головне - стало ясно: віднині існує Канада та всі інші. Здебільшого США: саме американці двічі грали з Канадою у фіналах 1991 та 1996.

Канадці – чемпіони двох останніх Олімпіад та чемпіонатів світу. На ОІ-2010 у Ванкувері вони рознесли Росію – 7:3, торік у фіналі чемпіонату світу – 6:1.

14 вересня команди зіграли контрольний матч у Піттсбургу, США. Канада виграла – 3:2, поступаючись по ходу матчу – 1:2.

У груповому турнірі КС господарі перемогли Чехію, США та збірну Європи. Росіяни спочатку програли Швеції, потім виграли у молоді з Північної Америки та Фінляндії.

Канадці мають Майка Бебкока – найкращого тренера світу, який привів їх до перемог ОІ-2010 та 2014. З росіянами працює Олег Знарок – тренер, який провалив домашній чемпіонат світу-2016, третє місце, але чия команда додавала по ходу нинішнього турніру.

Якщо напад росіян ще може сперечатися з канадським, то захисники господарів набагато сильніше за оборонців Знарка.

Зате голкіпер росіян Сергій Бобровський чи не найкращий на турнірі. Перебуває у фантастичній формі – аналогічній до тієї, яка дозволила йому взяти приз найкращого воротаря світу-2013. На нього уся надія Росії.

Очевидно, через травму пропустить матч найкращий центрфорвард Росії Павло Дацюк. Але головні дійові особи на лід вийдуть. Це капітани команди: канадець Сідні Кросбі, який вважається найкращим хокеїстом світу, та російський бомбардир Олександр Овечкін.

Для хокейного світу їх протистояння – все одно що Мессі проти Криштіану Роналду для футбольного.

Росія значно здала свої позиції у хокеї. З часу розпаду СРСР команда не виграла жодного турніру для збірних, де грали б найсильніші хокеїсти. Найбільший успіх – "срібло" Олімпіади-1998.

І, очевидно, якби півфінали гралися до двох перемог, як фінал, шансів у команди Знарка не було б. Але в одному поєдинку може трапитися всяке.

Сподіваємося, сенсації, а Канада – безумовний фаворит турніру, не станеться.

Go, Сanada!

Як закінчиться півфінальний матч Кубку світу з хокею між Канадою та Росією?

Зараз ви читаєте новину «Кросбі проти Овечкіна – 2:00, півфінал Кубку світу з хокею, Канада – Росія, текстова трансляція на gazeta.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі