пʼятниця, 27 травня 2011 13:19

Краща блокувальниця в історії WNBA померла від зупинки серця

Краща блокувальниця в історії WNBA померла від зупинки серця

Колишня польська баскетболістка Малґожата Дудек померла у віці 37 років в лікарні австралійського Брісбена, повідомляє Associated Press з посиланням на менеджера клубу "Нортсайд Візардз", який тренувала полька.

Госпіталізували спортсменку минулого тижня після зупинки серця. З того моменту вона перебувала у фармакологічній комі.

Перша спроба реанімувати Малґожату завершилася невдачею, але в неділю за допомогою респіратора частково вдалося відновити дихання. Тим не менш, врятувати спортсменку не вдалося.

Дудек була вагітна третьою дитиною. В Австралії, вона жила протягом декількох років. Сиротами залишилися двоє синів: 3-річний Давид і 7-місячний Алекс.

Малґожата Дудек є однією з кращих баскетболісток в історії польського баскетболу. У 1999 році виграла чемпіонат Європи у складі збірної Польщі.

Десять років грала в Жіночій Національної баскетбольної асоціації (WNBA). При зрості 214 см вона зробила 877 блоків (в середньому 2,72 за гру). Це рекорд WNBA. Спортивну кар'єру завершила в клубі "Лос-Анджелес Спаркс" в 2008 році.

Досягнення:

1999 - Чемпіонка Європи

1999 - краща баскетболістка Європи за версією італійської газети La Gazzetta Dello Sport

Gazeta.ua за матеріалами tvn24.pl

Зараз ви читаєте новину «Краща блокувальниця в історії WNBA померла від зупинки серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі