четвер, 24 березня 2022 12:40

Колишній гравець збірної України втік із країни завдяки португальському паспорту

Колишній гравець збірної України втік із країни завдяки португальському паспорту
Сергій Кандауров працював в системі "Металіста". Фото: Олександр Осипов.

Колишній гравець збірної України Сергій Кандауров втік від війни у Португалію.

Покинути Україну Кандаурову допоміг португальський паспорт. Чоловікам призивного віку заборонено покидати країну.

"23 лютого ми святкували день народження брата моєї дружини і повернулись додому о другій ночі. Близько п'ятої я почув вибухи. Майже одразу стали лунати сирени. У мене квартира на шостому поверсі, ми побоялися їхати ліфтом і пішки спустилися на підземну стоянку з валізами, грошима та паспортами. Там вже було багато людей з нашого будинку.

Ми провели так шість днів, між квартирою та гаражем, з дітьми. Нарешті, на шостий день, коли я побачив на нашій вулиці два російські танки, я сказав, щоб ми виїжджали з Харкова. У моєму місті вже майже все зруйновано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайкнула пост про підтримку Путіна. Фігуристку виключили зі складу збірної України

Найперше ми вирішили поїхати до Львова. Потім я подумав, що можу не виїхати – я знав, що військовозобов'язані чоловіки не мають права покидати країну. Але оскільки я маю португальський паспорт, я спробував і пройшов кордон через Угорщину.

Наша подорож тривала понад 48 годин. Після того, як ми перетнули кордон, ми відчули полегшення. З новин ми знали, що Харків продовжували атакувати, бомбардувати, нападати..." – цитує Кандаурова A Bola.

Кандауров останні роки працював в Академії "Бенфіки" у Харкові. В якості гравця виступав за "Бенфіку" чотири сезони, "Металіст", "Маккабі" Хайфа, "Геліс". У складі збірної України провів шість матчів.

Зараз ви читаєте новину «Колишній гравець збірної України втік із країни завдяки португальському паспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі