понеділок, 26 січня 2009 13:18

Кити напали на яхту російського мандрівника

На яхту російського мандрівника Федора Конюхова, який здійснює перехід з Нової Зеландії до Англії, напали 20-тонні кити. Тварини намагалися протаранити яхту, на якій знаходилися спортсмени з Росії і Австралії. Щоб відлякати китів, екіпаж запустив галасливий дизель-генератор, повідомляє lenta.ru з посиланням на Vesti.ru.

За словами матроса Оскара Конюхова (сина Федора Конюхова), за китами стежать вахтові матроси, які попереджають рульового про наближення тварин. Яхта "Яскраво-червоні вітрила" потрапила в штиль і відстає від наміченого графіка вже на тисячу миль.

Наступним пунктом плавання стануть Фолклендські острови (південь Атлантичного океану), де Федір Конюхов поступиться капітанським містком австралійському шкіперові Марку Макрею. В даний час Макрей виконують обов"язки рульового, і Конюхов вважає, що австралієць не гірше за нього доведе яхту до Англії.

Зараз ви читаєте новину «Кити напали на яхту російського мандрівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі