середа, 05 травня 2010 15:41

Капітан "Сокола" завершив кар"єру гравця

Капітан "Сокола" завершив кар"єру гравця

Багаторічний капітан київського "Сокола", екс-гравець національної збірної команди України Юрій Гунько офіційно завершив кар"єру гравця. 38-річний захисник останнім часом багато пропустив через серйозну травму коліна.

Саме через неї потужний захисник не зміг допомогти нашій національній збірній на чемпіонаті світу у голландському Тілбурзі і провів лише 30 матчів за свій клуб в рамках чемпіонату Білорусі.

За час своєї тривалої кар"єри Юрій Гунько встиг пограти в чемпіонатах Радянського Союзу, Росії, Німеччини, Словаччини, України та Білорусі. В 1998 році Юрій у складі "Ак Барсу" став чемпіоном Росії, 2002 року ХК ЦСКА, за який тоді виступав Гунько, підкорилась Вища ліга. Також 38-річний захисник є 8-разовим чемпіоном України (7 разів – у складі "Сокола", 1 – "АТЕКа"). Два роки тому Юрій став кавалером ордену "За заслуги" (ІІІ ступеня).

Наразі Юрій не збирається йти з хокею і бажає продовжити роботу у якості хокейного функціонера.

Юрій Гунько

Народився 28 лютого 1972 року у м. Києві

Зріст: 190 см; Вага: 94 кг

Ігрове амплуа: захисник

Перший тренер: Валерій Голдобін

Драфт НХЛ: 1992 рік, "Сент-Луїс" (N 230)

Виступав за команди: ШВСМ, "Сокіл", "Ак Барс" (Росія), "Ганновер" (Німеччина), ХК "ЦСКА" (Росія), "Газовик" (Росія), "Зволен" (Словаччина), "АТЕК"

Виступав на 7 чемпіонатах світу в елітному дивізіоні. Всього у складі збірної провів 148 матчів (9 шайб + 36 передач)

У складі молодіжної збірної СРСР учасник чемпіонату Європи 1990 року

За матеріалами ФХУ

Зараз ви читаєте новину «Капітан "Сокола" завершив кар"єру гравця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі