вівторок, 06 квітня 2010 09:03

"Сокіл" продовжить виступи у білоруській Екстралізі

"Сокіл" продовжить виступи у білоруській Екстралізі

На засіданні виконкому Федерації хокею Білорусі стало відомо, що київський "Сокіл" в сезоні-2010/11 має намір продовжити виступи в Екстралізі сусідського чемпіонату (старт в першій декаді вересня).

У наступній першості Екстраліги планується участь 14 клубів, серед яких будуть і три зарубіжні команди: український "Сокіл", латвійські "Металургс" та "Динамо-Юніорс". Іноземці підтвердили своє бажання виступати у наступному чемпіонаті Білорусі. Причому від української сторони на виконкомі нікого не було, зате з Києва прийшов лист із підтвердженням продовження участі "Сокола" у ВЧБ.

Сезон планується провести за звичною схемою: 4 кола в регулярному чемпіонаті, за підсумками якого найкращі 8 команд виходять у плей-офф. Також у наступному сезоні клубам буде дозволено використовувати до 5 іноземців, причому вирішено було повернутися до схеми "воротар-легіонер за двох іноземців". Крім того, було підтверджено рішення про обов"язковість включення до складу команди на гру не менше 2-х молодих хокеїстів (1990 р.н. і молодше), без різниці в якому амплуа: воротар або польовий гравець.

Цікаво, що для всіх команд, які мають намір брати участь в 19-му регулярному чемпіонаті та плей-офф, відтепер буде введено стелю зарплат: відомість не повинна перевищувати 100 тисяч доларів на місяць "чистими", а преміальний фонд кожної гри - 6 тисяч "зелених ". Ініціативу "Сокола" повернути до розіграшу ВЧБ поєдинок за 3-е місце виконком ФХРБ не підтримав.

За матеріалами hcsokol.kiev.ua, turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" продовжить виступи у білоруській Екстралізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі