субота, 31 жовтня 2009 10:38

Канадські демонстранти ледь не зірвали естафету олімпійського вогню

Канадські демонстранти ледь не зірвали естафету олімпійського вогню
Маршрут естафети вогню зимової Олімпіади-2010 було змінено 30 жовтня через акції протесту в канадському місті Вікторія, повідомляє Associated Press.

У п"ятницю олімпійський вогонь було доставлено з Греції в столицю провінції Британська Колумбія, звідки стартував канадський етап естафети. Однак з початком естафети на вулиці вийшли сотні демонстрантів, які заблокували на кілька годин рух на шляху олімпійського вогню. Таким чином люди висловили своє невдоволення непомірними витратами на зимову Олімпіаду-2010 у Ванкувері, які, на їхню думку, краще було б направити на будівництво нового житла і реформу охорони здоров"я.

У зв"язку зі стихійною демонстрацією організатори естафети прийняли рішення посадити спортсменів, які несуть олімпійський факел, в машини і відвезти від демонстрантів на безпечну відстань.

За задумом організаторів, протяжність канадського етапу естафети олімпійського вогню повинна скласти 45 тисяч кілометрів. Естафета завершиться у Ванкувері в день початку Олімпіади, 12 лютого 2010 року.

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Канадські демонстранти ледь не зірвали естафету олімпійського вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі