понеділок, 15 листопада 2010 19:57

Калитвинцев на 70% визначився з кістяком збірної України

Калитвинцев на 70% визначився з кістяком збірної України

17 листопада національна збірна України зіграє заключний матч 2010 року. У Женеві команда Юрія Калитвинцева протистоятиме швейцарцям. На цей збір Юрій Миколайович викликав 20 гравців. Поєдинок розпочнеться о 21:15. У прямому ефірі його покаже телеканал "Інтер"

- На збір не приїде Віталій Федорів з російського "Амкара", - каже Калитвинцев на традиційній прес-конференції. - Виклик легіонерам треба висилати за два тижні до збору. За цей час захисник не зіграв в останніх двох матчах чемпіонату. Ми говорили з футболістом. Він засмутився, але сам все розуміє. В майбутньому ми розраховуємо на Віталія. Решту викликаних нами гравців вже прибули в розташування збірної.

Ми підбирали виконавців під ту схему, яку плануємо використати у грі проти Швейцарії. Не хотілося, щоб приїжджали досвідчені футболісти і сиділи на лавці запасних. Їхні можливості нам добре відомі. Гравці, яких ми раніше викликали, залишаються кандидатами у збірну.

Матч проти Швейцарії може стати дебютним для двох потенційних новачків — півзахисників Миколи Морозюка і Тараса Степаненка.

- Своєю грою у чемпіонаті України хлопці заслужити на виклик у збірну. Цей рік я назвав експериментальним. Після матчу зі Швейцарією всі експерименти закінчаться.

Можу сказати, що на 70% ми вже визначилися з кістяком збірної. Матч з Бразилією був дуже показовим - у багатьох гравців тремтіли коліна. Якщо ми будемо боятися Францію (є домовленість про спаринг), Іспанію та Італію (ведуться переговори), то сенс нам грати на Євро-2012. Там слабких команд не буде.

У наступному році на збірну чекає процес стабілізації. Думаю, до Євро-2012 ми проведемо ще 17 матчів.

Тренерський штаб збірної викликав на матч двох голкіперів з донецького "Шахтаря" - Андрія П'ятова і Рустама Худжамова.

- На гру плануємо поставити П'ятова. Він досвідченіший. Можливості Худжамова ми знаємо давно. Рустам впевнено зіграв матч Кубка України проти запорізького "Металурга". Йому буде корисно побути у збірній, поспілкуватися з хлопцями. Хочеться, щоб він повторив долю Анатолія Тимощука, який у збірній дотренувався до того, що став основним гравцем "Баварії".

Диканеві ми дали перепочити. На Андрія впала велика відповідальність. У 33 роки він став капітаном "Спартака", почав грати у Лізі чемпіонів і збірній. Крім того, скоро його дружина має народити. У неділю він чудово зіграв проти "Крильєв Совєтов". Дикань у збірній і ми на нього розраховуємо.

Збірна Швейцарії зіграє з Україною основним складом. Оттмар Хітцфельд викликав на спаринг 20 гравців.

- Наш суперник грає краще на виїзді, ніж вдома. Це означає, що команда любить грати на контратаках. Збірна Швейцарії — дуже зіграна, досвідчена і швидка. Ми приготували кілька сюрпризів для підопічних Хітцфельда. Головне, щоб наші футболісти були здорові і показали на полі все, що ми запланували.

Не думаю, що швейцарці нас чимось здивують. Оттмар — хитрий лис, але і ми не мишки. Впевнений, гра буде дуже цікавою.

Напередодні збору з'явилася інформацію про можливий прихід у збірну України італійського фахівця Марчелло Ліппі.

- Я вже адаптувався до подібних чуток. Коли я прочитав про Ліппі, то не бився в істериці. Кожного разу перед збором команди обов'язково з'являється черговий кандидат. З'явився — значить все нормально, йдемо далі.

З наступного року футболісти збірної України їздитимуть на матчі в ділових костюмах.

- Цього року ми викликали багато гравців, тому пошити костюми було майже нереально. Хіба що на пам'ять, а цього робити не хочеться. Коли визначимося з конкретним списком виконавців, то пошиємо костюми.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев на 70% визначився з кістяком збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі