пʼятниця, 28 липня 2017 22:04

Історичний матч: як "Олімпік" дебютував в єврокубках
40

“Олімпік” зіграв внічию з ПАОКом у матчі Ліги Європи
Фото: Ірина Козюпа
“Олімпік” зіграв внічию з ПАОКом у матчі Ліги Європи
“Олімпік” зіграв внічию з ПАОКом у матчі Ліги Європи
“Олімпік” зіграв внічию з ПАОКом у матчі Ліги Європи
“Олімпік” зіграв внічию з ПАОКом у матчі Ліги Європи

Донецький "Олімпік" дебютував в єврокубках. Команда Романа Санжара зіграла проти грецького ПАОКа у кваліфікації Ліги Європи. Матч пройшов у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського і завершився внічию — 1:1.

Такий результат можна вважати сенсацією. Дебютант єврокубків зміг здивувати іменитого суперника і першим у матчі відкрив рахунок. На старті другого тайму 18-річний нападник "Олімпіка" Станіслав Біленький забив перший м'яч команди в міжнародних матчах. Подібне досягнення у такому юному віці раніше підкорилося Андрієві Шевченку та Віктору Циганкову. Уникнути поразки ПАОКу допоміг гол Педро Енріке на 59-й хвилині.

Подивитися гру на стадіон прийшли близько 2 тисяч вболівальників. У другому таймі ледь не зав'язалася сутичка між українськими та грецькими фанатами. Все обмежилося словесною перепалкою, спаленим шаликом ПАОКа і кількома предметами кинутими у фан-сектор гостей.

До більшого не дійшло завдяки діям поліції, яка відтіснила українців подалі від греків.

Також матч запам'ятався курйозом грецького футболіста Дімітріса Пелкаса. Під час розминки у другому таймі 23-річний півзахисник забіг за ворота і сходив у туалет просто біля рекламних щитів. Фото моменту розлетілося українськими та зарубіжними сайтами і викликало чималий резонанс у соціальних мережах.

За ПОАК виступає футболіст збірної України Євген Шахов. Півзахисник вийшов у стартовому складі і відіграв 55 хв. Технічним директором клубу є колишній відомий арбітр Любош Міхел. Словак тривалий час працював директор відділу міжнародних змагань донецького "Шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готові на 100 відсотків" - "Олімпік" дебютує в єврокубках проти команди гравця збірної України

Матч-відповідь ПАОК - "Олімпік" відбудеться 3 серпня у Греції.

Зараз ви читаєте новину «Історичний матч: як "Олімпік" дебютував в єврокубках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі