субота, 30 листопада 2013 18:13

Ісмаїл Сіллах буде відбирати чемпіонський титул в росіянина

Ісмаїл Сіллах буде відбирати чемпіонський титул в росіянина
Ісмаїл Сіллах ФОТО: Reuters

Цієї ночі третій українець після братів Кличків може стати чинним чемпіоном світу з професіонального боксу. Уродженець Маріуполя 28-річний Ісмаїл Сіллах у Квебеку, Канада, спробує відібрати титул чемпіона світу за версією Світової боксерської організації (WBO) у напівважкій вазі у росіянина Сергія Ковальова, 30 років.

Однозначним фаворитом українського-російського протистояння є Ковальов. Хоча, якби суперники зустрілися до 27 квітня 2012 року, все було б навпаки. Саме в цей день Сіллах, впевнено виграючи бій із росіянином Денисом Грачовим, втратив концентрацію і програв нокаутом у восьмому раунді. За останні півтора року Ковальов утвердився як один із найсильніших бійців напівважкої вагової категорії, став чемпіоном світу. Також його вважають одним із найбільш руйнівних нокаутерів сучасності. Кар'єра ж Сіллаха після поразки від Грачова суттєво загальмувала. До неї він був за крок від бою за титул чемпіона світу і вважався одним із найбільш перспективних боксерів у всіх вагових категоріях.

Виділяємо по три головних аргументів на користь обох суперників.

Сергій Ковальов.

1. Нокаутуючий удар.

Росіянин має нищівний удар з обох рук, особливо з правої. Два роки тому він нокаутував свого співвітчизника Романа Сімакова. За три доби той помер. Ковальов тонко відчуває влучне потрапляння в суперника, чіпляється в нього і добиває.

2. Суперник погано тримає удар.

Ісмаїл Сіллах не раз програвав достроково – як в аматорському боксі, так і в професіональному (несподівано від посереднього але міцного росіянина Дениса Грачова). В цьому бою Сіллаху не можна пропускати.

3. Суперник втрачає концентрацію.

Українець зазвичай дуже сконцентрований в першій половині бою, в другій маючи перевагу, може розслабитись, забути про захист і затримуватись на дистанції. Якщо він дозволить собі таке в бою з Ковальовим, то неодмінно поплатиться.

Ісмаїл Сіллах.

1. Перевага у техніці і швидкості.

Безумовно, українець значно переважає свого суперника в техніці. Він прекрасно працює на ногах, добре відчуває дистанцію. Головна зброя, мабуть, буде удар лівою по печінці. Справа в тому, що Ковальов, починаючи атаку правим прямим, якщо суперник відступає на крок, на частку секунди втрачає рівновагу і змушений робити крок правою. Такий момент — зручна позиція для контратаки Сіллаха лівою по печінці.

2. Мотивованість.

Ісмаїл довго йшов до чемпіонського бою. До поразки від Дениса Грачова, з ним не хотів зустрічатись жоден із топових боксерів. Він психологічно і морально готовий до перемоги. Це показує його абсолютний спокій і впевненість на передматчевих заходах.

3. Суперник виведений з себе.

В одному з інтерв'ю Сіллах сказав, що декласує і знищить Ковальова. Це дуже вивело з себе росіянина. "Я хочу з небес його спустити на землю, поховати як боксера в моєму дивізіоні. Нехай боксує у важкій ваговій категорії. Мені просто такі понтоділи не подобаються", - сказав Ковальов. Якщо він вийде на бій з гарячою головою, то швидше за все програє.

Зараз ви читаєте новину «Ісмаїл Сіллах буде відбирати чемпіонський титул в росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі