понеділок, 21 вересня 2009 10:45

Гравці "Динамо" про перемогу над "Металістом"

Гравці "Динамо" про перемогу над "Металістом"

Після матчу з "Металістом" футболісти "Динамо" поспішали на літак, але все таки знайшли час відповісти на питання журналістів.

Олег ГУСЄВ, півзахисник "Динамо":

- Можна сказати, що "Динамо" майже вийшло на пік форми? Адже на тлі сильного суперника команда виглядала достатньо впевнено.

- Вам з боку видніше, але на полі так не здається. Навпаки, відчувається, що бігаємо з останніх сил. Але якщо з боку здається, що нам все вдається так легко і упевнено, значить, ми на правильному шляху. Але працюватимемо далі, у нас попереду дуже важкі ігри, особливо в Лізі чемпіонів. Отже потрібно ще додавати.

- Сьогодні добре відпрацювала як атака, так і оборона. В кінці гри просто трапився технічний прокол?

- Ми прагнемо до цього. Як говорить Валерій Георгійович, немає футболістів, які не помиляються, але ці помилки потрібно звести до мінімуму. Ми прагнемо допускати менше помилок в обороні і агресивніше грати в атаці. У деяких моментах нам це вдається.

- Очевидно, що у "Динамо" сьогодні було менше моментів, ніж у "Металіста".

- Я, напевно, дивився інший матч. Мені здалося по-іншому.

- Тобі на фланзі довелося діяти спочатку з Єрьоменком, потім з Мандзюком. З ким відчував себе комфортніше?

- Зі всіма зручно. Мені головне свою справу робити, а хто зі мною грає – це другорядне. Єрьоменко і Мандзюк грають по-різному, але у нас і завдання інші - діяти в обороні, а я повинен атакувати. Тому не сказав би, що для мене має значення, з ким грати. З обома було нормально.

- Контратаки знову стали коником київського "Динамо"?

- Хотілося б, щоб так було.

Віталій МАНДЗЮК, захисник "Динамо":

- Заміна була для мене несподіваною, я вийшов не поле практично без розминки, встиг зробити всього пару ривків. Спочатку трохи задихався, але в перерві розім"явся, і все стало нормально.

- З яким настроєм "Динамо" готувалося до сьогоднішнього матчу після поєдинку з "Рубіном"? Вам вистачило емоцій?

- Завжди важко перебудовуватися з матчів єврокубків або поєдинків збірної на внутрішній чемпіонат. Цей раз не став виключенням. Але, думаю, ми зробимо відповідний аналіз, і все буде нормально. В принципі, всі готувалися з настроєм, як на звичайну гру, але вийшло не все так просто. "Металіст" - дуже сильна команда, крім того, думаю, футболісти виходили на поле з деякою образою за минулу поразку. Отже гра вийшла добротною. Та і стадіон був забитий, трибуни підтримували господарів, оскільки перемога для них також була дуже потрібна. Але добре, що перемогли ми.

- Найбільш напруженими вийшли останні хвилини?

- Так, трибуни кричали, "Металіст" організував навалу на наші ворота, але добре, що нам вдалося зберегти прийнятний рахунок. Останні хвилини дійсно були важкими, але ми вистояли.

- Після перерви двоє гравців атакуючої лінії були замінені на захисників. Це була спроба зберегти рахунок?

- У перерві я розминався, тому не чув, що говорив тренер на установці. Але ми вигравали, тому захисники, напевно, були потрібні для того, щоб відійти глибше і втримати необхідний рахунок. У результаті для нас все склалося добре, оскільки ми ще вдало ходили в контратаки, одна з яких закінчилася взяттям воріт.

- Розраховуєш вийти на полі в матчі з "Барселоною"?

- Вийти на полі розраховує кожен футболіст. Всі готуються, а вибирає тренер. Звичайно, ні у кого немає навіть думки: "Я не вийду". У душі всі сподіваються на місце в складі.

- Тобі вдалося врятувати команду від гола, вибивши м"яч з порожніх воріт. Відчував, що потрібно було опинитися саме в тому місці?

- На штангу мене поставив Саша Шовковський. А оскільки м"яч летів в мене, то це його заслуга.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" про перемогу над "Металістом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі