субота, 19 березня 2011 18:11

Холменколлен. Свендсен тріумфував у гонці переслідуванні, Семенов тільки 28-й

Холменколлен. Свендсен тріумфував у гонці переслідуванні, Семенов тільки 28-й

Як ніколи сьогоднішня гонка переслідування виявилася багатою на несподівані перестановки: У десятці найсильніших фінішували лише четверо з тих, хто фінішував в числі перших десяти в спринті. А фінішне коло потішило боротьбою чотирьох біатлоністів, що пішли зі стійки в інтервалі семи секунд. При цьому троє з цієї четвірки відклали вирішення питання про переможця на фінішну пряму.

У результаті першим сьогодні став Еміль Свендсен, але не він - головний герой персьюта. Лідер загального заліку Тар'є Бо, проявивши гігантську волю до перемоги і блискучі хід і стрільбу, увірвався на другу сходинку подіуму зі стартового 44-го місця.

Третім став ще один володар запаморочливого зльоту: Мартін Фуркад потрапив до трійки зі стартовою 35-ї позиції. Ще один прорив дня - рейд Міхаеля Грайса на квіткову церемонію з 34-го місця на старті.

Українські біатлоністи здійснювали сьогодні рейди тільки вниз: Сергій Семенов не зміг впоратися з хвилюванням і у підсумку став 28-м. Слідом за ним фінішував Олександр Біланенко (на фото), якому при одному промаху не вистачило швидкості. Ще двоє наших хлопців не потрапили в очкову зону, при цьому лише Андрій Дериземля зумів трохи піднятися в порівнянні зі спринтом.

У загальному заліку перемога Свендсена не дозволила йому істотно скоротити відставання від Бо: між ними 31 бал, і завтра навіть при перемозі Свендсена в мас-старті Тар'є досить фінішувати 11-м для завоювання ВКГ. Третє місце Фуркада тут є непорушним.

Сергій Седнєв, не вийшовши на старт, втратив своє 15-е місце і, швидше за все, повернути його буде вкрай складно. У заліку гонок переслідування Бо, своїм другим місцем сьогодні, зумів убезпечити себе від нападок конкурентів і взяв свій другий Малий Глобус в нинішньому сезоні.

Завтра офіційний міжнародний сезон завершиться гонками з масовим стартом, де Україну представлятимуть Валя Семеренко, Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Сергій Седнєв і Сергій Семенов.

1. Еміль Свендсен (0 +2 +1 +0) 32:59.2

2. Тар'є Бо (0 +0 +1 +0) +0.6

3. Мартін Фуркад (1 +0 +0 +0) +7.3

28. Сергій Семенов (2 +1 +1 +0) +1:44.8

29. Олександр Біланенко (1 +0 +0 +0) +1:59.0

42. Артем Прима (3 +0 +1 +1) +3:20.3

46. Андрій Дериземля (0 +2 +1 +0) +4:05.1

Зараз ви читаєте новину «Холменколлен. Свендсен тріумфував у гонці переслідуванні, Семенов тільки 28-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі