понеділок, 29 березня 2021 11:14

"Хлопці, грайте у футбол! Я вас прошу!" - реакція ЗМІ на втрату очок збірної України у матчі проти Фінляндії

"Хлопці, грайте у футбол! Я вас прошу!" - реакція ЗМІ на втрату очок збірної України у матчі проти Фінляндії
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УАФ

У 2-му матчі відбору до Кубка світу підопічні Андрія Шевченка не змогли вдома обіграти Фінляндію - 1:1.

Gazeta.ua зібрала реакцію ЗМІ на гру українців.

"Футбол 24" критикує наставника збірної Андрія Шевченка за невдалі заміни.

Якщо до Шевченка і є якісь питання, то зовсім не щодо сміливості іти обраним шляхом, пробувати щось нове. Перше - доволі дивна заміна єдиного опорника на Віктора Коваленка. Гравець "Аталанти" ніколи не славився тим, що може закривати центральну зону самотужки. Особливо тоді, коли треба захищати результат від набігів відчайдушних вікінгів, яким уже нічого втрачати. Це далеко не Тарас Степаненко чи Сергій Сидорчук. З одного боку клас - заміна на посилення атаки, все або нічого. З іншого – авантюра. Враховуючи те, що Коваленко зараз сидить геть без ігрового тонусу в "Аталанті". Невже один з головних героїв Франції Микола Шапаренко, акуратний, чіпкий та водночас креативний в центрі поля гравець, не вивіз би ті останні 15 хвилин?

Шапаренко повинен був вийти на заміну, а не Коваленко

Другий промах - поставивши все на одну карту і залишившись без слотів замін (які можна провести лише у 3 часові відрізки, не враховуючи перерву), Шевченко сам позбувся шансу заспокоїти, скорегувати гру в обороні. Після виснажливих 90 хвилин на Сен-Дені втрата концентрації і сил у Києві була цілком передбачуваною. І тут вина не лише гравців, які привозили моменти. Згадайте, що гольова атака з класним пресингом Темму Пуккі спочатку на Забарного, а потім на Миколенка, почалася з дивного пасу через себе від Коваленка. На чужій половині наївно викинувся на суперника спочатку Віктор, а потім і Матвієнко. "Налажати" в підсумку міг будь-хто, бо "сови" на свій гол теж цілком награли".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винний не тільки Миколенко - реакція соцмереж на нічию України з Фінляндією

Збірна України не може перемогти у 5-му матчі поспіль. Гра проти Фінляндії не стала винятком, пише Ua-football.com.

"Після таких матчів завжди залишається дуже неприємний осад. Адже явною перевагою в грі володіли українці, створили достатньо моментів, постійно тримали в напрузі оборону Фінляндії. Але кілька безглуздих помилок перекреслили всі старання. Можливо, не встигли повністю відновитися після складного протистояння у Франції, можливо, недооцінили фінів, а може, просто наша команда одного класу з середняком європейського футболу. Зазвичай, коли не береш свої очки в таких матчах, в кінці кваліфікації це обертається провалом. Хоча попереду ще 8 ігор, шанси на друге, а може навіть і перше місце залишаються. Згодом необхідно буде переосмислити цю нічию. А поки серія без перемог збірної становить вже 5 матчів".

Серія без перемог збірної становить вже 5 матчів

Збірна України хотіла зіграти красиво, але не вистачило сил, характеру та досвіду, пише "Трибуна".

З трибун "Олімпійського" я побачила збірну України, яка хотіла зіграти красиво та ефектно, але не змогла зіграти ефективно. Десь не вистачило сил та емоцій після Франції, десь забракло точності, характеру та досвіду. В камерній атмосфері стадіону чітко було чути, як Шевченко намагається достукатися до гравців: "Хлопці, грайте у футбол! Я вас прошу!"

Гравцям збірної України ще не вистачає досвіду гри за схемою у 3 центральні оборонці, пише "Футбум".

"З боку склалося враження, що не всі гравці чітко розуміли свій маневр. Звідси намагання першою передачею знайти партнера в насиченій центральній зоні, не задіюючи фланги, звідси дивні часом переміщення Олександра Зубкова, який постійно шукав своє місце в цій конструкції, пасивність Олександра Караваєва до перерви, не знаходить вільну зону для підключення при перебудуванні збірної попереду в лінію з 3 нападників, центральним з яких ситуативно "піднімався" Руслан Малиновський, а Зубков і Роман Яремчук зсувалися під фланги".

31 березня збірна України у Києві зіграє проти Казахстану. Початок гри о 21:45.

В іншому матчі групи Франція в гостях перемогла Казахстан - 2:0.

Після 2 турів збірна Франції набрала 4 очки. У Фінляндії та України - по 2, у Боснії та Герцоґовини - 1. Казахстан поки очок не здобув.

Зараз ви читаєте новину «"Хлопці, грайте у футбол! Я вас прошу!" - реакція ЗМІ на втрату очок збірної України у матчі проти Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі