четвер, 28 травня 2009 08:41

Гвардіола розповів, чому "Барселона" виграла Лігу Чемпіонів

Гвардіола розповів, чому "Барселона" виграла Лігу Чемпіонів

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола, коментуючи перемогу своєї команди у фіналі Ліги чемпіонів над "Манчестер Юнайтед" (2:0), насилу приховував свої емоції, відзначивши, що його підопічні провели феноменальний сезон.

"Ми дуже раді та щасливі. Ми розуміємо, що досягли чогось видатного. Я б хотів привітати клуб і наших уболівальників. Ми не є найкращою командою в історії "Барселони", але ми провели найкращий сезон. Ми виграли відразу три трофеї, але важливо також те, як ми це зробили.

Суперник створив нам проблеми

Було чудово виграти Кубок чемпіонів вперше як футболіст. Тепер у нас три перемоги. Це не так багато, як у інших, але ми наближаємося до вибраної групи міфічних грандів. Я не раз говорив, що нам пощастило користуватися спадщиною Кройффа і Чарлі Рексача. Вони були батьками, і ми наслідуємо їх.

Ми не чекали, що "Манчестер Юнайтед" буде в дебюті пресингувати настільки інтенсивно. Суперник створив нам проблеми, і треба визнати, що манкуніанці мали прекрасний момент після удару Кріштіану Роналду з штрафного. Ми ж використали свою першу ж можливість, після чого прагнули грати через центральну зону.

У торішньому півфіналі у Мессі були проблеми з Евра, у зв"язку з чим ми вирішили пересунути Лео з флангу і таким чином отримати ще одного гравця в середині поля. Це найкращий гравець на сьогоднішній день, і сьогодні він написав своє ім"я на "Золотому м"ячі". Це справжній талант, який ніколи не ховатиметься. Як тільки стає важко, він починає рухатися по-справжньому.

Зараз мені необхідно стримувати свої емоції, оскільки ми досягли чогось неймовірного. Нашу команду не назвеш високорослою, проте ми відмінно атакували і оборонялися в поєдинку з найкращим клубом планети. Дайте мені декілька днів відпочити, і я розповім вам про свої плани на наступний сезон.

Я просто хочу, щоб моя команда показувала хороший футбол, і ми знову були тут. Можна грати погано і все одно перемогти, але якщо ти зважився атакувати, шанси на успіх зростають. Немає нічого небезпечнішого за боязнь ризикнути. Можна насолоджуватися перемогою, проте з часом ти насолоджуватимешся нею ще більше. Завтра ми святкуватимемо разом з Каталонією", - цитує 38-річного фахівця офіційний сайт УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «Гвардіола розповів, чому "Барселона" виграла Лігу Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі