середа, 15 квітня 2009 21:49

Григорій Суркіс допомагає Платіні економити на телефонних розмовах
6

Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник подякував Платіні за Євро-2012
Фото: Андрій Єловіков

Легендарний футболіст, а тепер керманич європейського футболу вже вдруге за два роки приїжджає в Україну. Якщо у 2008 році питання "бути Євро-2012 в Україні чи ні" стояло ребром, то тепер французький ревізор на власні очі хотів побачити якого прогресу у підготовці до континентальної першості досягли міста-претенденти.

Платіні прилетів в Україну у вівторок, 14 квітня. У Борисполі гостя зустрічав президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Вже за традицією, що склалася з попередніх відвідин французом України, Григорій Михайлович став водієм для свого шефа і власноруч керував автомобілем. Поселилась делегація УЄФА в "Хаятті". У цьому ж готелі розмістився французький ПСЖ, який у четвер, 17 квітня зіграє матч-відповідь ¼ фіналу Кубка УЄФА з "Динамо". Як розповів наставник парижан Поль Ле Гуен на передматчевій прес-конференції, землякам не вдалося зустрітись.

У середу, 16 квітня на Платіні чекала насичена програма. В першу чергу француз разом з президентом України Віктором Ющенком відвідав НСК "Олімпійський". Після екскурсії на арену, яка в майбутньому прийматиме фінал Євро-2012, головний футболіст Європи взяв участь у двогодинному засіданні. Представники УЄФА ознайомилися із звітами-презентаціями шести вітчизняних міст, які сперечаються за право проведення матчів першості старого континенту.

На брифінг з пресою у Будинку футболу президент УЄФА запізнився на півгодини. Платіні був у піднесеному настрої, посміхався і жартував з журналістами, які привітали живу легенду французького футболу оплесками.

Як не намагались журналісти випитати у пана Мішеля конкретної інформації по містах, француз мовчав як партизан і принципово відмовлявся торкатися цієї теми.

- Виконком УЄФА на своєму засіданні в Бухаресті 12-13 травня назве конкретні міста, які стануть господарями європейського фіналу. Обиратимуть їх не тільки за наявністю стадіонів, але й інфраструктури. Все робиться на користь футболу та вболівальників, - зазначив Платіні.

Журналісти розповіли Платіні про домовленість Польщі та України про паритетний розподіл міст. Француз за ініціативу похвалив, але все в руках Виконкому УЄФА, так що поділ може бути далеко не рівним.

Також керманич європейського футболу завірив, що ніхто в України Євро-2012 не забиратиме.

- Рішення віддати Євро-2012 Україні й Польщі - це справжній виклик і процес підготовки проходить не без труднощів. Багато зроблено, але ще більше треба зробити. Я переконаний, що всі найсуворіші вимоги УЄФА щодо умов проведення турніру будуть виконані, що змагання пройдуть на найвищому рівні, і вам буде чим пишатися - підкреслив Платіні.

На запитання чи тримає Платіні контакт з політичними лідерами України, той відповів, що у нього є Григорій Суркіс. Саме через Григорія Михайловича президент УЄФА отримує всю необхідну інформацію. Француз пожартував, що так економить на телефонних розмовах.

Жартом він відповів і на питання про знищення безпритульних собак перед Євро-2012, мовляв це краще запитати у Бріджит Бордо.

"Gazeta.ua" попросила Платіні зробити прогноз на матчі-відповіді київського "Динамо" та донецького "Шахтаря" з французькими командами у Кубку УЄФА.

- Це легше, ніж давати прогноз щодо міст, які прийматимуть Євро. Після перших матчів, невелика перевага на вашому боці, адже "Марсель" програв у Донецьку, а "Динамо" матч-відповідь гратиме в рідних стінах. Але все стане очевидним після фінального свистка.

Після півгодинного брифінгу представники УЄФА та ФФУ вирішили закріпити сказане за столом. Поки функціонери і політики ласували смачненьким перед Будинком футболу зібралися пікетники. Одні вимагали припинити забудову навколо НСК "Олімпійський", інші просили Платіні врятувати безпритульних собак від знищення. Протестуючі озброїлися плакатами та мегафонами. Президент УЄФА весело помахав рукою пікетникам і разом зі своєю свитою вирушив у Бориспіль. 17 квітня, в четвер Платіні екзаменуватиме Польщу.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс допомагає Платіні економити на телефонних розмовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі