понеділок, 25 червня 2012 13:44

Гості Євро щодня витрачають 300 гривень на харчі

Гості Євро щодня витрачають 300 гривень на харчі
Більшість фанів задоволена сервісом. Фото: mamajeva-sloboda.ua

Близько 30% закордонних гостей, які приїхали до Києва на матчі фінальної частини Євро-2012, залишають у нашій столиці 300 грн і більше щодня лише на харчування. Такі результати опитування, проведеного агенцією "AgriSurvey" Українського клубу аграрного бізнесу. Про це в коментарі для Gazeta.ua повідомив директор агенції Тарас Гагалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу харківської фан-зони подають піцу з салом

"За повідомленнями вітчизняних засобів масової інформації, більшість іноземних гостей найбільше хвалять українське пиво та кухню, в першу чергу, за їхню дешевизну, - зазначає експерт. - Однак при цьому майже третина туристів віддає за харчі більше 300 гривень у день, майже 40 відсотків - 150-300 гривень щодня. При цьому гості Євро-2012 уже встигли більш-менш досконало ознайомитися із українською кухнею і відзначають її смакові якості. Найбільше їм сподобалися борщ, вареники, котлети по-київськи, голубці і деруни".

При цьому, за словами фахівця, смакові вподобання гостей з-за кордону різноманітні. Як показали результати опитування, найбільше закордонних респондентів віддають перевагу італійській кухні - 29%. Українська кухня знаходиться у шкалі вподобань на одному рівні із такими відомими кухнями, як китайська та французька - по 7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи шукають повій, а киянам заважає нічна дискотека

"Разом з тим, більшість футбольних фанатів з-за кордону задоволені якістю сервісу в столиці України. Майже 80 відсотків опитаних не мали проблем із обслуговуванням у вітчизняних закладах харчування. У той же час основними недоліками іноземці вважають низький рівень знання англійської мови обслуговуючого персоналу та відсутність більш-менш чіткої інформації про те, де можна попоїсти українських страв. Останнє свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні", - підсумовує Тарас Гагалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземцям показують грядки з цибулею та картоплею

Нагадаємо, за результатами, попереднього дослідження агенції "AgriSurvey", проведеного у лютому 2012 року, надходження від споживання продуктів харчування і напоїв іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть скласти 130 млн. євро.

Зараз ви читаєте новину «Гості Євро щодня витрачають 300 гривень на харчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі