неділя, 16 травня 2010 13:05

Футбол. Росія і Іспанія підозрюються у корупційній змові

Футбол. Росія і Іспанія підозрюються у корупційній змові

Глава Футбольної асоціації Англії лорд Трісмен (на фото) запідозрив Росію та Іспанію в закулісних переговорах про дачу хабарів арбітрам на майбутньому чемпіонаті світу з футболу.

На думку Трісмена, Іспанія розраховує за допомогою Росії підкупити суддів. У відповідь іспанці нібито готові відкликати свою заявку на проведення світової першості 2018 року і підтримати заявку Росії. Трісмен вважає, що в такому випадку до Росії також перейдуть голоси латиноамериканських країн, що підтримують Іспанію.

Лорд висловив свої скандальні припущення у приватній бесіді з колишньою співробітницею на ім'я Мелісса Джейкобс. Ця жінка працювала у нього секретаркою, коли він займав пост в британському уряді. Джейкобс стверджує, що у неї був короткий роман з лордом.

Розмова Трісмена з Джейкобс був записаний, його зміст став темою статті, опублікованій на першій смузі британського таблоїду The Mail on Sunday.

У статті йдеться, що Футбольна асоціація Англії намагалася добитися судової заборони публікації, посилаючись на недоторканність приватного життя, проте суд виніс рішення на користь газети. Офіційних коментарів Футбольної асоціації Англії, а також іспанських і російських спортивних чиновників поки не надходило.

BBC News опублікувала коментарі одного зі своїх спортивних кореспондентів, який вважає, що висловлювання Трісмена можуть викликати "люту реакцію" з боку футбольних влади Іспанії та Росії, а сам лорд зіткнеться з вимогами відставки.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Футбол. Росія і Іспанія підозрюються у корупційній змові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі