четвер, 03 грудня 2009 12:49

Абрамович допоможе Росії стати господинею ЧС-2018

Абрамович допоможе Росії стати господинею ЧС-2018

Британці нарешті визначилися з бюджетом своєї заявки в боротьбі за проведення чемпіонату світу 2018 року, але власник "Челсі" вирішив його перебити і допомогти Росії отримати першість світу.

Бюджет російської заявки на проведення ЧС-2018 буде збільшено до 24 мільйонів фунтів - приблизно 40 мільйонів доларів. Основними джерелами залучення засобів стане не тільки держава, яка пообіцяла підтримати проведення мундіалю, але і приватні інвестиції. Свою допомогу російській заявці надасть мільярдер Роман Абрамович. Власник "Челсі" допоміг перевершити англійський бюджет на проведення турніру, що становить 15 мільйонів фунтів.

Британський таблоїд The Guardian стверджує, що Абрамович розібрався з англійським футболом: "Росіяни залишили пропозицію Англії в тіні", - засмучуються британці. В підтвердження англійська преса наводить слова голови організаційного комітету російської заявки Олексія Сорокіна: "Ми знаємо, що Абрамович підтримує нашу заявку, не дивлячись на те, що офіційної заяви він не робив. Але окрім нього є й інші люди, які здатні надати нам допомогу".

Таблоїд запевняє, що Абрамович та інші російські олігархи "можуть знайти у себе в кишенях ще більше рублів" для того, щоб чемпіонат світу в 2018 році пройшов у Росії, як і зимові Олімпійські ігри, які в 2014 році прийме Сочі. У боротьбі за Ігри-2014 росіяни використовували ту ж саму схему - підтримка уряду і фінансування з приватних джерел.

У той час, в тому, що заявка з Туманного альбіону залишилася позаду Росії, англійці можуть звинувачувати тільки себе. Керівник заявки британців Енді Ансон нарікає на відсутність самого проекту проведення турніру в країні: "У нас є гроші, але ми ще повинні попрацювати над найкращою пропозицією", - запевняє Ансон. Варто відзначити, що уряд Англії підтримав проведення мундіалю позикою в 2,5 мільйона фунтів, тоді як кожне з 12 міст, що претендують на проведення матчів ЧС-2018, вкладе в заявку по 250 тисяч фунтів.

За матеріалами ТСН, dni.ru

Зараз ви читаєте новину «Абрамович допоможе Росії стати господинею ЧС-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі