пʼятниця, 23 січня 2009 10:53

Росія хоче чемпіонат світу з футболу

Російський футбольний союз (РФС) подав заявку на проведення чемпіонату світу 2018 або 2022 року. Лист був відправлений до Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) в четвер, 22 січня. Раніше свої заявки подали національні федерації Австралії, Англії і Катару, повідомляє ІТАР-ТАРС.

За словами генерального секретаря РФС Олексія Сорокіна, остаточний список російських міст-кандидатів на проведення матчів чемпіонату світу поки не визначений. Сорокін відзначив, що для проведення першості планети Росії буде потрібно вісім міст і 12 стадіонів.

П"ять стадіонів планується побудувати в Москві і Московській області, два - в Санкт-Петербурзі. Крім того, РФС розглядає кандидатури Самари, Ростова-на-Дону, Краснодару, Катеринбургу і, можливо, Ярославля. Сорокін підкреслив, що список міст великий і його ще доведеться скорочувати.

Очікується, що найближчим часом свої заявки на проведення чемпіонату світу 2018 або 2022 року відправлять Португалія спільно з Іспанією і Бельгія спільно з Голландією. Крайній термін подачі заявок - 16 березня 2009 року.

ФІФА вирішив приймати заявки відразу на два чемпіонати світу (2018 і 2022 років), щоб країни, що не отримали ЧС-2018, змогли продовжити боротьбу за ЧС-2022. За існуючими правилами, в країні, що приймає першість планети, повинно бути не менше 12 стадіонів місткістю від 40 тисяч чоловік. Арена, де проходитимуть матч відкриття і фінал, повинна вміщати не менше 80 тисяч глядачів.

Нагадаємо, що в 2010 році чемпіонат світу з футболу пройде в ПАР, а в 2014 році - в Бразилії.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче чемпіонат світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі