понеділок, 28 червня 2021 06:12

Франція не зуміла обіграти Швейцарію і допомогла Україні вийти до чвертьфіналу

Франція не зуміла обіграти Швейцарію і допомогла Україні вийти до чвертьфіналу
15 рокв тому Швейцарія теж була грізною силою. Фото: Reuters

Сьогодні о 22:00 в 1/8 фіналу чемпіонату Європи зустрінутся збірні Франції і Швейцарії. Згадуємо матч між цими командами, який відбувся в 2006 році на Кубку світу в Німеччині.

Тоді жереб часто зводив Францію і Швейцарію. Вони разом виступали у відбірній групі й разом потрапили в одну групу на Кубку світу в компанію збірних Того і Південної Кореї.

Саме з останніми Франція зіграла внічию – 1:1 і втратила очки. Натомість швейцарці перемогли обох суперників. Матч між європейськими збірними мав вирішити, хто посяде перше місце й отримає більш легкого суперника в 1/8 фіналу, а хто продовжить шлях з другого місця.

Франція не змогла перемогти – 0:0. Причому, Швейцарія мала перспективніші моменти: одного разу влучила в штангу, в іншому Фрай рукою зняв м'яч із голови свого ж партнера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія в додатковий час обіграла Австрію

У підсумку Швейцарія стала переможцем групи й в 1/8 фіналу зустрілася зі збірною України. Основний час завершився внічию – 0:0. В серії пенальті перемогли наші футболісти – 3:0. Натомість Франція, не злякалася такої грізної в групі Іспанії й перемогла – 3:1.
Україну і Францію, зрештою, зупинила Італія. Нас вони здолали в чвертьфіналі – 3:0, а Францію у фіналі з вилученням Зідана – 1:1 (і 5:3 по пенальті).

Зараз ви читаєте новину «Франція не зуміла обіграти Швейцарію і допомогла Україні вийти до чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі