неділя, 11 липня 2010 13:36

ФІФА спробувала змусити Манделу відвідати фінал ЧС-2010

ФІФА спробувала змусити Манделу відвідати фінал ЧС-2010

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) почала чинити тиск на колишнього президента ПАР Нельсона Манделу, щоб переконати його відвідати фінал чемпіонату світу з футболу. Про це розповів онук політика Мандла Мандела, за словами якого, на діда виявляється дуже сильний тиск, повідомляє BBC News.

Онук Мандели не уточнив, хто саме і яким чином натиснув на його діда. Керівництво ФІФА хотіло б, щоб Нельсон Мандела вручив Кубок світу капітану команди, яка виграє фінальний матч. Чи зможе Нельсон Мандела прийти на фінал і взяти участь у церемонії нагородження, поки невідомо.

Мандла Мандела заявив, що остаточне рішення прийме його дід. Багато чого буде залежати від того, як буде почувати себе колишній президент ПАР 11 липня. Онук Мандели нагадав, що наступного тижня його дідові виповниться 92 роки, а похід у пізній час на футбольний матч і участь у нагородженні вимагатиме від нього великих зусиль.

Передбачалося, що Нельсон Мандела відвідає перший матч чемпіонату світу між збірними ПАР і Мексики, який відбувся 11 червня в Йоганнесбурзі. Проте менш ніж за добу до початку гри 13-річна правнучка Мандели загинула в автомобільній аварії, коли поверталася з концерту, присвяченого відкриттю ЧС-2010. Похід колишнього президента ПАР на гру було скасовано.

У фіналі чемпіонату світу зустрінуться збірні Голландії та Іспанії. Гра відбудеться в Йоганнесбурзі на стадіоні "Соккер Сіті" і розпочнеться о 21:30 за київським часом.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «ФІФА спробувала змусити Манделу відвідати фінал ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі