середа, 20 травня 2009 18:31

ФІФА поставила "Сарагосу" і Матузалема на "лічильник"

ФІФА поставила "Сарагосу" і  Матузалема на "лічильник"

Колишній капітан футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк) Франселіно Матузелем зобов"язаний виплатити донецькій команді близько 13 мільйонів євро за розрив контракту в односторонньому порядку.

Про це повідомляє прес-служба "Шахтаря".

"19 травня, спортивний арбітражний суд Лозанни виніс рішення у справі Матузалема". Згідно вердикту, екс-капітан "гірників" Франселіно Матузелем, який 5 липня 2007 року в односторонньому порядку розірвав контракт з "Шахтарем" і підписав нову угоду з "Сарагосою", зобов"язаний виплатити донецькому клубу компенсацію у розмірі 11 858 934 євро плюс 5% річних за кожен рік, починаючи з 5 липня і до цього дня, - мовиться в повідомленні.

Таким чином, кожен прострочений день збільшує розмір виплати, яка на сьогоднішній день складає близько 13 мільйонів євро, відзначає прес-служба.

Суд ухвалив: відповідальність за компенсацію збитку, нанесеного ФК "Шахтар", визначити солідарною між Франселіно Матузалемом і "Сарагосою". Тобто ту частину суми, яку не заплатить футболіст, повинен компенсувати футбольний клуб "Сарагоса". Рішення набуває чинності з моменту його оголошення.

Разом з тим клуб "Сарагоса" вивчає можливість оскарження в суді загальної юрисдикції вирішення спортивного арбітражного суду Лозанни відносно екс-гравця "Шахтаря" Франселіно Матузалема.

"Дізнавшись про рішення TAS, клуб "Сарагоса" дав завдання своїм юридичним службам глибоко проаналізувати рішення і вивчити можливість оскарження його в суді загальної юрисдикції", - міститься в повідомленні прес-служби "Сарагоса", розміщеному на сайті клубу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «ФІФА поставила "Сарагосу" і Матузалема на "лічильник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі