субота, 27 листопада 2010 13:27

Феттель – найкращий чемпіон для "Формули-1"

Феттель – найкращий чемпіон для "Формули-1"

Себастьян Феттель, німецький пілот команди "Ред Булл", у 23 роки став наймолодшим чемпіоном в історії "Формули-1".

"Феттеля можна порівняти з британцем Льюїсом Хемілтоном, - каже нам Максим Подзігун, телекоментатор "Формули-1" (на фото). - Про гонщика "Макларен" говорили, що він є пілотом від народження. Себастьян такий самий. Німець у 19-річному віці прийшов у "Формулу-1". Як пілот, Феттель вже зараз відбувся.

Деякі психологічні моменти ще впливають на нього. Позначається вік. У 23 роки витримувати той пресинг, який звалився на нього, не просто. Те, що Феттель може покращити в собі, — це витримка.

Враховуючи якості характеру німця, відкритість та хороше почуття гумору, Себастьян — найкращий нині варіант чемпіона. Практично на кожну гонку він змінює дизайн шолому. У німця чимало друзів серед пілотів. Гонщики рідко можуть сказати, що у мене є товариш у пелетоні. Як суперники, вони дуже рідко спілкуються близько. Але Феттель часто фігурує у спогадах інших пілотів. Він дуже відкрита людина.

Себастьяна із семиразовим чемпіоном світу співвітчизником Міхаелем Шумахером порівнюють ще з першої гонки, в якій він здобув очки. Феттелю не звикати до порівнянь з "Червоним бароном", але він це не дуже любить. Щоб стати "новим Шумахером", нинішньому чемпіону треба дуже багато працювати і знайти команду, яка зможе зосередитися повністю на ньому. Якщо в "Ред Булл" це зроблять, то цілком можливо, що одним титулом Себастьян не обмежиться."

Нагадаємо, Гран-прі Абу-Дабі завершив 61-й чемпіонат "Формули-1". Віце-чемпіоном світу став іспанець Фернандо Алонсо з "Феррарі".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Феттель – найкращий чемпіон для "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі