пʼятниця, 12 березня 2021 12:16

"Фарт Луческу не буде вічний": огляд преси після матчів українських команд у Лізі Європи

"Фарт Луческу не буде вічний": огляд преси після матчів українських команд у Лізі Європи
Мірча Луческу зміг вивести "Динамо" у Лігу чемпіонів. Фото: ФК "Динамо" Київ

Донецький "Шахтар" та київське "Динамо" провели свої перші матчі 1/8 Ліги Європи.

"Гірники" розгромно поступилися в гостях "Ромі", а кияни вдома програли "Вільярреалу".

Gazeta.ua зібрала оцінки ЗМІ матчів представників України в єврокубках.

Команда Мірчі Луческу могла зачепитися за нічию, якби реалізувала моменти в 1-му таймі, пише "Футбол 24".

"Якби фарт Луческу був вічним, могли зачепитися за нічийний підсумок. Потрібно було використовувати шанси до перерви. 1-й гол міг перевернути ситуацію на полі. Але для цього хоча б раз потрібно було влучити в площину воріт. Водночас перевага гостей було значною. Sofascore зарахував до стовідсоткових лише 1 удар Віктора Циганкова. У "Вільяреала" таких моментів 6, змарнували аж 5. Команда Унаї Емері награла на 3 очікувані голи".

"Найімовірніше, у "Шахтарі" криза лише починається"

Вирішальний у грі став 1-й пропущений м'яч "гірниками", пише Ua-Football.com.

"Шахтар" заслужив забити в цьому матчі й не заслужив такого рахунку. А проте, не забив італійському супернику вже в 5-му матчі поспіль. З 63 відсотків володіння м'ячем він витягнув лише 7 ударів по воротах. Підтвердивши ще один прогноз - що переможе в цій дуелі той, хто віддасть м'яч супернику. Фірмові контратаки "Роми", за якими вона одна з найкращих у Європі, зіграли свою роль. Як і довша лава запасних і гнучкіший у кадрових рішеннях тренер. Та й внутрішньоклубні чвари в "Ромі" пережили раніше і вже трохи відійшли. Найімовірніше, у "Шахтарі" криза лише починається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порятунок "Мілана" та легка перемога для Моуріньйо: результати матчів 1/8 Ліги Європи

"Трибуна" відзначає погану гру динамівців під час стандартних положень.

Кутові біля воріт "Динамо" - сумна картина. Причому не тому, що кияни знову пропустили після корнера. Самі футболісти не бачать в цьому системної проблеми та навіть ображаються на критику. Гол Пау Торреса - 4-й в поточному євросезоні, який "Динамо" пропустило після подачі від кутового прапора.

Кутові біля воріт "Динамо" - сумна картина

Адже могла й більше пропускати. Уже в дебюті дивом не забив Трігерос. Немає сумнівів, що це не спонтанний розіграш, а використання "Вільярреалом" слабкості оборонної системи Луческу при кутових. Хавбек спочатку розташовувався в далекій зоні підбору, здорово набіг у ту точку, де була вільна зона - у штрафний всі динамівці грали один в один, а Віталій Буяльський, який закривав зону підбору, не зреагував на ривок Трігероса".

В Римі "Шахтарю" не вистачало опорника Тараса Степаненка, який добре вміє страхувати захисників.

"Флангові захисники "гірників" підіймалися високо, а центральні - не встигали. Можливо, десь тут не вистачало Степаненко, який завжди міг центрбеків підстрахувати, виконуючи іноді при обороні роль 3-го центрбека. Будь Тарас на полі, і, цілком можливо, не сталося б 2-го голу" - пише Footboom.com.

Матчі-відповіді українські клуби зіграють 18 березня. "Шахтар" розпочне матч на НСК "Олімпійський" о 19:55, а кияни зіграють в Іспанії о 22:00.

14 березня "гірники" зіграють у матчі УПЛ проти "Десни", а кияни проти "Зорі". Початок матчів о 17:00.

На стадії 1/16 Ліги Європи "Шахтар" переміг "Маккабі", а "Динамо" виявилося сильнішим за "Брюгге".

Зараз ви читаєте новину «"Фарт Луческу не буде вічний": огляд преси після матчів українських команд у Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі