пʼятниця, 09 червня 2017 11:09

Євро-2012 стартував в Україні

Євро-2012 стартував в Україні
Українська частина Євро-2012 стартувала у Харкові матчем між Нідерландами і Данією

9 червня 2012 року матчем у Харкові між Нідерландами й Данією фінальна частина чемпіонату Європи з футболу стартувала в Україні. Офіційне відкриття відбулося на день раніше. У Варшаві Польща й Греція зіграли внічию 1:1.

На матч у Харкові прийшло 36 тис. глядачів. Незважаючи на прогнози, перемогли данці - 1:0. Того дня перший матч Євро зіграли у Львові. Німці перемогли Португалію - 1:0.

Збірна України у групі D стартувала лише 11 червня. У Києві на Олімпійському стадіоні українці здолали Швецію - 2:1. Два останні голи в складі "синьо-жовтих" провів її нинішній головний тренер Андрій Шевченко.

Надалі підопічні Блохіна переїхали в Донецьк. І за традицією для цього міста двічі програли: Франції - 0:2 й Англії - 0:1. У підсумку Україна посіла третє місце в групі й вибула з турніру.

У фіналі зіграли Іспанія й Італія. Італійці несподівано здолали у Варшаві збірну Німеччини, а іспанці лише в серії пенальті перемогли Португалію.

Однак боротьби у фіналі не вийшло. Іспанія виявилася сильнішою - 4:0. Стала триразовим чемпіоном Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіса звинуватили в покупці права на проведення Євро-2012 за €8 млн

Євро-2012 стало останнім, у якому брало участь 16 команд. За чотири роки за звання чемпіона боролися уже 24 учасники.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 стартував в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі