неділя, 24 лютого 2019 20:11

Еден Азар - головний козир "Челсі", який може самотужки переграти "Динамо"

За результатами жеребкування Ліги Європи київському "Динамо" випав один з найсильніших можливих суперників - лондонський "Челсі". Головною зіркою "аристократів" є бронзовий призер Кубка світу бельгієць Еден Азар. Вже не перший місяць ходять чутки про його перехід в мажридський "Реал", але Азар вже сьомий рік продовжує захищати кольори "синіх".

В матчі проти "Динамо" бельгієць може зіграту вирішальну роль, нівелювавши кризу в якій зараз опинилась команда своєю індивідуальною майстерністю.

Нраодився Еден Азар в січні 1991 року в бельгійському місті Ла-Лув'єр. Там же й зробив свої перші кроки в футболі, граючи в місцевих молодіжних клубах. У 2005 році переїхав до Франції, де зміг приєднатися до академії "Лілля", в основну команду якого гравець згодом і потрапив. У листопаді 2007 року, у віці 16 років дебютував у складі французького клубу. Під керівництвом Руді Гарсії Азар зміг стати невід'ємною частиною команди, за п'ять років провівши більше 190 матчів у складі клубу. У 2009 році став володарем звання "Молодий гравець року", ставши першим іноземним гравцем, який виграв цю нагороду. В наступному сезоні отримав нагороду вдруге, ставши першим гравцем, який виграв нагороду двічі.

  За п'ять років проведених в складі "Лілля" забив 36 м'ячів
За п'ять років проведених в складі "Лілля" забив 36 м'ячів
В червні 2012 року Азар перейшов у "Челсі" за 40 мільйонів євро. В дебютному сезоні став основним гравцем "аристократів" та відіграв 58 матчів в усіх турнірах а яких забив 13 м'ячів. Також, разом з "Челсі" в першому для себе сезоні зміг виграти Лігу Європи.
  Фінальний матч проти "Бенфіки" Азар пропустив через травму
Фінальний матч проти "Бенфіки" Азар пропустив через травму
В лютому 2014 року оформив свій перший хет-трик за клуб (у ворота "Ньюкасла"). Разом з командою по ходу того сезону дістався до півфіналу Ліги чемпіонів. За підсумком сезону 2013/14 бельгієць став найкращим гравцем команди за системою гол + пас (28), забивши 17 м'ячів і віддавши 11 гольових передач.
У сезоні 2014/15 забивши в англійській Прем'єр-Лізі 14 м'ячів, і віддавши 10 результативних передач, Азар потрапив в символічну команду року в англійській Прем'єр-Лізі, а також, був удостоєний таких нагород як гравець року за версією футболістів ПФА, футболістом року за версією Асоціації футбольних журналістів і гравцем сезону в англійській Прем'єр-Лізі. 3 травня 2015 року в чемпіонському матчі проти "Крістал Пелас", гол Азара офіційно дозволив "Челсі" стати переможцями чемпіонату Англії.
  Азар допоміг "аристократам" вперше за п'ять років здобути чемпіонство
Азар допоміг "аристократам" вперше за п'ять років здобути чемпіонство
У сезоні 2015/16 Азар зіграв нижче свого рівня, як і вся команда, в результаті провалила сезон і зайняла 10 місце в чемпіонаті. Еден за весь сезон зміг забити лише чотири м'ячі. Наступний сезон став успішнішим, "Челсі" знову виграв чемпіонство, а бельгієць став ключовим гравцем команди забивши 17 голів.
За національну команду бельгії дебютував у віці 17 років. Найбільшим досягненням стала бронзова нагорода Кубка світу - 2018.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" заборонили трансфери на 2 найближчих вікна - клуб оскаржить рішення

Перший матч відбудеться в Лондоні 7 березня (22:00), матч-відповідь рівно через тижден 14 березня на НСК "Олімпійський" (19:55).

Зараз ви читаєте новину «Еден Азар - головний козир "Челсі", який може самотужки переграти "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі