середа, 14 липня 2010 18:03

Донецький "Шахтар" відкрив свій музей (ФОТО)
8

Фото: Фото: Террикон

У середу, 14 липня, в житті "гірників" відбулася історична подія. У цей день відкрився музей історії ФК "Шахтар". А першими його відвідувачами стали президент донецького клубу Рінат Ахметов, головний тренер команди Мірче Луческу, гравці і ветерани "помаранчево-чорних".

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна і віце-капітан Фернандіньо урочисто розмістили в залі нової історії свіжі трофеї - кубок чемпіонів України сезону 2009-2010 і Суперкубок України.

У першому історичному залі можна побачити макет ЦС "Шахтар" зразка 1936-го року і на екранах подивитися різні кінохроніки матчів за участю донецької команди. Всього в музеї п"ять залів, в яких розміщена величезна кількість всіляких експонатів. Є і кінотеатр, де транслюються фрагменти пам"ятних матчів з історії клубу.

"Дуже красиво. Навіть слів немає. Просто чудовий музей, європейський, стильний. Я пишаюся, що в "Шахтаря" є такий музей. Через 15 років обов"язково приїду сюди - пройдуся по залах, згадаю себе молодим ... Приємно!" - так прокоментував відкриття музею Даріо Срна.

"Для мене це дуже зворушливо, кілька разів пішли сльози. Я думаю, що кожен з нас, коли прийде сюди, буде згадувати і яскраві моменти історії, і ті невдачі, які були",-сказав Рінат Ахметов.

Президент подякував уболівальникам, гравцям, тренерам клубу. Особливу подяку висловив нинішньому наставникові команди Мірче Луческу.

"Він зробив усе для того, щоб "Шахтар" поважали в Європі. Я переконаний, що попереду нас чекають гучні перемоги. Ми будемо йти саме по цій дорозі, зі складними перешкодами. І чим складніше дорога, тим смачніше перемога. Спасибі! Спасибі величезне!" - розчулився Рінат Ахметов.

За матеріалами ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Донецький "Шахтар" відкрив свій музей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі