середа, 13 лютого 2013 10:18

"Дніпро" має шанси виграти Лігу Європи", - Анатолій Безус

"Дніпро" має шанси виграти Лігу Європи", - Анатолій Безус
"Дніпру" доведеться пройти швейцарський "Базель". Фото: fcdnipro.ua

Донецький "Шахтар" у сьогоднішньому матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів проти дортмундської "Боруссії" має менші шанси на успіх, ніж німці. Так вважає  Анатолій Безус, батько атакувального півзахисника Київського "Динамо" Романа Безуса.

"Думаю, що Дортмунд має на один відсоток більше шансів пройти у наступний раунд. Суперники доволі рівні, але віддаю перевагу німцям, через їх ментальність та футбольну психологію. "Боруссія" — команда, яка з одного моменту витискає максимум. Дортмундці вміють наступити на горло власній пісні, та на відміну від "Шахтаря", строго грають на результат. Крім того у "Боруссії" сильний тренер, який не маючи серйозних грошей за два роки створив дуже серйозну команду. У "Шахтаря" натомість можуть початися проблеми, через від'їзд Вілліана. Коли йдуть такі люди — знижується загальнокомандна впевненість. Втім, тут все залежить від тренера, наскільки він зможе відновити психологічну стійкість футболістів. Якщо "Шахтарю" вдасться пройти "Боруссію", то чи не єдиною командою здатною їх зупинити буде іспанська "Барселона", - сказав Анатолій Безус.

Також Анатолій Григорович оцінив шанси інших трьох команд, які представляють Україну в 1/16 Лізі Європи. На йог думку, хороші шанси пройти до наступного етапу має київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро". Нагадаємо, у четвер кияни зустрінуться з французьким "Бордо", "Дніпро" протистоятиме швейцарському "Базелю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Базель" - не найгірший варіант"- Стеценко

"Кияни повинні проходити "Бордо" на емоціях та фізичній готовності. Гравці повинні довести новому тренеру, що вміють грати на серйозному рівні. Та і підбір гравців у Києва не гірший, ніж у французької команди. Просто треба час, щоб із цього золота зробити ювелірну прикрасу. Вірю, що Блохіну це вдасться. Та "Бордо" мають пройти у будь-якому випадку і вже зараз. Щодо "Дніпра", то це найбільш прогресуюча команда України. Вони мають усі шанси виграти Лігу Європи. Якщо не в цьому сезоні, то точно у одному з наступних. Команда має колосальний потенціал. От тільки не треба вважати, що їм попався слабкий суперник. "Базель" цілком прохідний, але якщо так думатимуть і футболісти — обов'язково програють," - сказав Безус.

Ще одна українська команда, харківський "Металіст", у четвер зіграє на виїзді проти англійського "Ньюкасла".

"Англійці часто ставлять на Лігу Європи дублюючі склади. Однозначно "Металіст" має непогані шанси на успіх. Та говорити про харків'ян не буду. Відверто кажучи найменше симпатизую цьому клубу. Команда сильна, але останні кілька років вона застоялася на одному місці — стабільно грають у Європі і Україні, але руху далі немає. Мені таке не до душі. Краще б уже зробили крок назад, задля того, щоб потім зробити прорив," - підсумував Анатолій Безус.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" має шанси виграти Лігу Європи", - Анатолій Безус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі